Op de vraag of wij 24 uur met Moonback mee wilden naar Haarlem hoefden wij niet lang na te denken. Haarlem stond namelijk al een tijdje op ons lijstje en een kennismaking met de eerlijke boekingssite Moonback zagen wij ook wel zitten. In dit artikel nemen wij je mee naar onze citytrip Haarlem met Moonback.

DIT GA JE LEZEN:
1. Eerst even dit: Wie is Moonback?
2. Aankomst Boutiquehotel Staats
3. Lunchen bij ML Haarlem
4. Exclusieve tour door de Sint Bavokerk
5. Fietstour door de stad
6. Diner Roast Bistro Bar
7. Potje boulen bij Mooie Boules
8. Een bezoek aan de Koepel
9. Lunchen bij Locael Centraal
10. Time flies when you’re having fun

Eerst even dit: Wie is Moonback?

Moonback is een eerlijke boekingssite waar je heel makkelijk een kamer boekt. Hier krijg je geen berichten te zien als ‘Nog maar 1 kamer over’, of ‘Deze kamer is 3 keer bekeken in de afgelopen 15 minuten‘. Nee, je kunt gewoon in alle rust je kamer boeken. Er worden hier geen toren hogen prijzen betaald om hoger te ranken net als bij bijvoorbeeld Bookings.com. Alles gaat eerlijk. Zowel voor de reiziger als de hotelier. Wat ook leuk is, is dat je bij Moonback een kaart van de stad te zien krijgt met alle hotels die zij aanbieden met daarbij alle bezienswaardigheden van de stad. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad. Dit is een voorbeeld kaart Haarlem.

En dan nemen wij je nu meer naar de perstrip ↓

11:00 Aankomst bij boutique hotel Staats

Rond een uur of 11 komen we aan bij Boutiquehotel Staats waar we die nacht verblijven. De inrichting van hotel bestaat uit een combinatie van modern en vintage. Geen ruimte in het hotel is hetzelfde: we love it! Nadat we geïnsalleerd zijn in de kamer, zoeken we de rest van de groep op en wandelen we met z’n alle naar Green bikes om onze fietsen op te halen. Vanaf hier rijden we naar onze volgende stop.

  • Adres: Ripperdastraat 13A – 2011 KG Haarlem

12:00 Lunchen bij ML Haarlem

We strijken neer in ML Haarlem voor een heerlijke lunch. Als voorgerecht krijgen we Spicy Tuna met rijst, nori en Japanse mayonaise. Het hoofdgerecht is Kalfsoester met gekonfijte aardappel, prei en salie. Leuk weetje: in 2021 is restaurant ML* onderscheiden met een Michelinster!

  • Adres: Klokhuisplein 9 – 2011 HK Haarlem

13:30 Exclusieve tour door de Sint Bavokerk

Aan de overkant van ML Haarlem ligt de Sint Bavokerk. Hier staan twee gidsen op ons te wachten om ons een exclusieve tour door de kerk te geven. We komen op plekjes die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Super tof!

  • Adres: Grote Markt 22 – 2011 RD Haarlem

14:30 Fietstour door de stad

Na de tour door de kerk springen we op de fiets om de rest van Haarlem te ontdekken. De gids neemt ons onder andere mee naar de Melkbrug, een hofje, Groot Heiligland (één van de mooiste straatjes van Haarlem waar zich verschillende musea bevinden) en de Jopenkerk. Wat een leuke start is Haarlem!

18:00 Diner Roast Bistro Bar

We dineren die avond bij Roast Bistro Bar, een voormalige autogarage die omgetoverd is tot restaurant. Wanneer we binnen stappen, valt ons oog meteen op de oude Renault 4 die midden in de zaak op een autobrug staat. Super gaaf! Maar goed, we komen natuurlijk om te eten en zijn reuze benieuwd of ze hier echt ‘the best chicken in town’ hebben. Uiteraard hebben wij de kip niet overal geprobeerd, maar goed was ‘ie zeker.

  • Adres: Roast, Turfmarkt 26 , 2011 CB Haarlem

21:00 Potje boulen bij Mooie Boules

Als afsluiter van deze mooie dag gooien we nog een balletje bij Mooie Boules. Naast jeu de boul kun je hier ook verschillende bordspellen spelen, karaoke, of sjoelen. Ook wordt er in samenwerking met Roast Bistro Bar, Fishbar Monk en topchef Ron Blaauw (van Ron Gastrobar) streetfood geserveerd. Plezier gegarandeerd.

  • Adres: Oerkapkade 3 – 2031 EN Haarlem

08:00 onbijt Boutiqeuhotel Staats

Rond een uur of 8 zitten we aan de ontbijttafel voor een lekker ontbijtje. Zo kunnen we er de rest van de dag weer tegenaan.

10:00 Een bezoek aan de Koepel

Na het ontbijt stappen we de fiets weer op. Dit keer rijden we richting de Koepel. Dit is een voormalige gevangenis die nu dient als een plek waar cultuur, onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar komen.

  • Adres: Harmenjansweg 4 – 2031 WK Haarlem

12:00 Lunch bij Locael Centraal

Voordat we naar huis gaan, eten we eerst nog wat bij Locael Centraal. Deze hotspot is centraal gelegen naast het Centraal Station van Haarlem. Wel zo makkelijk. Wil je nog even werken op je laptop? Dan ben je hier aan het goede adres.

  • Adres: Kennemerplein 6 – 2011 MJ Haarlem

Time flies when you’re having fun

En dan is het helaas alweer tijd om de stad te verlaten. Haarlem: we hebben van je genoten.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate link