De afgelopen anderhalve week was voor iedereen anders dan normaal en voelde misschien zelfs een beetje onwerkelijk. Ik heb zelf gewoon gewerkt, maar ik was wel eerder thuis dan normaal. Zo had ik dus meer tijd om series en documentaires te kijken op Netflix. In dit artikel deel ik 5 Netflix tips voor reizigers!

1. Magical Andes

De Andes: de langste bergketen van Zuid-Amerika. In de documentaire Magical Andes volg je mensen die een sterke verbintenis hebben met deze magische bergketen. Aflevering 1 en 2 gaan over Argentinië en Chili, aflevering 3 gaat over Bolivia, aflevering 4 gaat over Peru, aflevering 5 gaat over Peru en Ecuador en aflevering 6 gaat over Colombia. Er zitten echt prachtige opnames bij. Zeker de moeite waard om te kijken!

2. Pedal the world

Wellicht hebben jullie deze documentaire al gezien (hij komt namelijk uit 2015), maar toch wil ik hem even benoemen. Pedal the world is een documentaire over de Duitse Felix die een jaar lang de wereld rondreist per fiets. Hij doorkruist hierbij 22 landen en komt zichzelf een aantal keren flink tegen. Ondanks de tegenslagen zet hij toch door en ervaart zo de absolute vrijheid. Erg inspirerend!

3. Street food

Street food: ik ben er gek op! In de documentaire Street food word je meegenomen naar 9 Aziatische steden. Ik ben pas in 2 van de 9 steden geweest (Bangkok en Seoul) en de andere 7 steden wil ik ook zeker ooit eens bezoeken om daar het lekkere street food te proeven.

4. Expedition happiness

Expedition happiness is een documentaire uit 2017. De documentaire gaat over de Duitse jongen Felix waar ik eerder al over schreef. Dit keer gaan hij niet fietsend de wereld rond, maar met een grote schoolbus. Hij doet dit samen met zijn vriendin Selima. Hoe gaaf is dat?

5. Rise of empires: Ottoman

Rise of empires: Ottoman is een 6-delige serie die, zoals de naam als zegt, over het Ottomaanse rijk gaat. De serie is op 24 januari 2020 verschenen op Netflix en is dus nog vrij nieuw. De reden dat ik deze serie ben gaan kijken is, omdat mijn vriendin Turkse is en wij (als alles mee zit) 30 april naar Istanbul gaan.

Welke series en/of documentaires raden jullie mij aan?