Chili is het meest diverse en langste land ter wereld. In 2013 had ik het geluk dat ik een aantal maanden in dit prachtige land mocht studeren. Na 3 maanden hard te hebben gestudeerd, vlogen mijn klasgenoten en ik natuurlijk niet meteen terug naar huis, maar hebben wij eerst nog wat mooie plekjes van dit land ontdekt. In dit artikel deel ik 5 hoogtepunten van mijn reis door Chili!

1. Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili en voor veel mensen is dit ook het beginpunt van hun reis door dit land. Het hart van Santiago is Plaza de Armas. Op en rond dit plein vind je een aantal historische gebouwen waaronder: het Nationaal Historisch museum, de kathedraal Metropolitana de Santiago en Palacio de La Moneda (het presidentiële paleis). Daarnaast zijn er in Santiago nog tal van andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld de berg Cerro San Christóbal beklimmen, met een kabelbaan de lucht in gaan of één van de vele martken bezoeken. Wist je trouwens dat je op nog geen 40km van Santiago de Chile ook kunt skiën?

2. Cajón del Maipo

Wil je even onstnappen aan alle drukte van de hoofdstad Santiago? Op ongeveer 2 uur rijden van Santiago ligt het prachtige natuurgebied Cajón del Maipo. In dit natuurgebied vind je o.a. een vulkaan en enkele watervallen. Het is heerlijk om hier even te wandelen en lekker tot rust te komen. In dit park kun je ook andere activiteiten ondernemen waaronder bijvoorbeeld raften.

3. De Atacama woestijn

De veelzijdige Atacama woestijn ligt in het noorden van Chili en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Dit komt, omdat hier in honderden jaren geen druppel regen gevallen is. De Atacama woestijn is een prachtig gebied vol met vulkanen, geisers, zoutvlaktes en maanlandschappen. Wil je meer weten over de Atacama woestijn? Lees dan hier mijn artikel.

4. Valparaíso

Valparaíso is een havenstad ten westen van de hoofdstad van Chili en staat bekend om de vele gekleurde huizen. Sinds 2003 staat het historische centrum van Valparaíso op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Houd je van street art? Dan ben je hier op de juiste plek. Valparaíso is namelijk één van de graffiti hoofdsteden van Zuid-Amerika. Verder beschikt de stad over een strand en mooie bergen. Genoeg te zien en te doen dus!

5. Pucón

Houd je van avontuur en actief bezig zijn? Dan is Pucón the place to be. In Pucón kun je namelijk heel veel activiteiten ondernemen. Denk aan een wandeltocht naar de krater van de actieve vulkaan Villarrica, kajakken op het meer, parachutespringen en wandelen door de prachtige natuur waar je langs watervallen en de schitterendste groenblauwe wateren komt.

Wat is jouw favoriete plek in Chili?

*Dit artikel bevat affiliate links