Helaas heeft corona de wereld nog steeds in zijn greep en zijn we aardig beperkt in onze bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er nog een hoop leuke dingen die je dichtbij huis of zelfs gewoon thuis kunt ondernemen. In dit artikel deel ik 6 tips voor een staycation in Nederland!

1. Wandelen in de natuur dichtij huis

Juist nu we zoveel thuis zitten, is wandelen in de natuur een heerlijke activiteit. Ik raad je aan om gewoon een natuurgebied in de buurt uit te kiezen en om drukke plekken te vermijden. Zelf wandel ik graag in de Broekpolder. Dit is een prachtig natuur- en recreactiegebied in mijn woonplaats Vlaardingen.

2. Bestel eten bij je favoriete restaurant

Vanaf 14 oktober is de horeca helaas gesloten en is een etentje buiten de deur dus niet meer mogelijk. Gelukkig kunnen we de horeca wel steunen door eten te bestellen bij onze favoriete restaurants. Mehtap en ik hebben dit de afgelopen tijd al een aantal keer gedaan en ondanks dat het toch net even ander is dan een avondje weg, is het wel het perfecte alternatief. Kleed je mooi aan, zet een kaarsje op tafel en doe net alsof je in een restaurant zit. Of ga gewoon lekker met je kloffie op de bank zitten dat kan natuurlijk ook 😉 Niemand die je ziet!

3. Doe een visuele museumtour

Veel musea zijn nog gewoon open, maar in deze bizarre tijden gelden er wel een aantal regels. Zo moet je je kaartje van de te voren kopen, mag er maar een beperkt aantal mensen naar binnen en zijn er looproutes waar je je aan moet houden. Heb je hier allemaal geen zin in? Dan is een visuele museumtour misschien wel wat voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visuele tour door het Rijksmuseum of door het Anne Frank huis?

4. Ga touren door Nederland

Touren door Nederland met iemand uit het zelfde gezin kan gelukkig gewoon nog, maar ook hier geldt weer: vermijd drukke plekken. Een leuke route is de N34 Hunebed Highway. Dit is een route langs de hunebedden in Drenthe!

5. Maak een fotoalbum

Nu je zoveel tijd thuis doorbrengt, is het de ideale tijd om eindelijk eens te beginnen aan dat fotoalbum van je vorige reisjes. Tijdens het uitzoeken van de foto’s en het samenstellen van het fotoboek haal je meteen weer mooie herinneringen op en waan je je helemaal terug naar die heerlijke vakantiebestemming.

6. Leer online een nieuwe taal

Nu we niet op vakantie kunnen en we tijd ‘over’ hebben, kunnen we werken aan onze taal skills. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taalcursus Frans of Spaans? Zo ben jij straks helemaal klaar om een petit déjeuner te bestellen op een terrasje in Franrijk of om die camarero guapo in Spanje te versieren!

Slaaptips voor een staycation

Voor een coronaproof staycation is een verlijf in het bos een echte aanrader. Door heel Nederland heen vind je de mooiste boshuisjes.