Beijing, ook wel bekend als Peking, is de hoofdstad van China. Een aantal jaren terug vloog ik naar deze indrukwekkende stad om daar een vriendin op te zoeken die ik tijdens een taalcursus in Spanje had leren kennen. Hoewel het alweer een tijdje geleden is dat ik er geweest ben, deel ik in dit artikel graag mijn 6 tips voor Beijing met jullie!

Waar ligt Beijing?

Beijing ligt in het oosten van China. Dit is één van de grootste landen ter wereld. Beijing is een erg grote stad met een oppervlakte van 16.808 vierkante kilometer en telt meer dan 21 miljoen inwoners.

Hoe kom je er?

 • Vliegtuig: De meest voor de hand liggende manier is met het vliegtuig. Er zijn verschillende maatschappijen die rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Beijing vliegen. De vluchtduur bedraagt ongeveer 9 uur en 30 minuten.

Vergelijk hier vliegtickets
vliegtickets Beijing

Tips voor een bezoek aan Beijing

Je kunt je denk ik wel voorstellen dat er in zo’n grote stad als Beijing genoeg te beleven valt. Ik dit artikel zet ik mijn favorieten voor je op een rijtje!

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN BEJING

Hotels in Beijing
Reisgidsen Beijing
Activiteiten & tours in Beijing

GEORGANISEERD NAAR BEIJING?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

TUI

1. Bezoek de Verboden stad

Eén van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Beijing is de Verboden Stad. Onder leiding van keizer Yongle werd er in de 15e eeuw begonnen aan het bouwen van dit immens grote paleizencomplex in hartje Beijing. De Verboden Stad was bijna 500 jaar lang een stad in een stad. De Chinese bevolking mocht hier niet naar binnen en de inwoners van de stad (de keizer, zijn familie en dienaren) mochten niet naar buiten. Vandaar dus ook de naam Verboden Stad. In 1925 werd het paleis officieel een museum en sinds 1987 staat de Verboden Stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • Adres: 4 Jingshan Front St, Dongcheng, Beijing, China, 100886
 • Prijs: van november t/m maart 40 yuan (ongeveer €4,90) Van april t/m oktober 60 yuan (ongeveer €7,30).
 • Openingstijden: van november t/m maart  8:30 tot 16:30. Van april t/m oktober  8:30 tot 17:00.

Verboden Stad: Beijing

2. Kunst kijken in het 798 art district

Iets wat vaak vergeten wordt, maar naar mijn mening ook zeker de moeite waard is, is het bezoeken van het 798 art disctrict, ook wel bekend als Dashanzi. Het 798 art district ligt in het noordoosten van Beijing. Deze bijzondere plek ligt op een aardig stuk van het centrum vandaan, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de oude fabriekshallen die je hier vindt, bevinden zich nu galerijen en ateliers, maar ook restaurantjes en barretjes. Op de website van 789 Art District vind je meer info.

 • Adres: Dashanzi district
 • Prijs: gratis.

TIPS VOOR EXCURSIES
Beijing ontdekken door middel van een excursie?

→ Ontdek het echte Beijing tijdens een 3 uur durende fietstour.
→ Ga mee op stadstour door Beijing.

3. Neem een kijkje bij het Olympisch stadion

Het Olympisch stadion van Beijing is dé plek waar in 2008 de Olympische Spelen plaatsvonden. Vanwege de bijzondere architectuur staat het stadion ook wel bekend als het Vogelnest. Wist je trouwens dat de bouw van dit stadion meer dan €35.000.000 heeft gekost?

 • Adres: 1 Guojiatiyuchang S Rd, Chaoyang, China, 100101
 • Prijs: 40 yuan (ongeveer €4,90).
 • Openingstijden: elke dag van 09:00 tot 18:00

4. Bezoek de Chinese muur

Als je in Beijing bent kan een bezoek aan de Chinese Muur natuurlijk niet ontbreken. De Chinese Muur is een meer dan 6000 kilometer lange muur die diende als verdedigingsmuur. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 voor Christus. Sinds 1987 staat de muur op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en twintig jaar later werd de muur tot één van de zeven wereldwonderen gekozen.

 • Prijs: 40 yuan (ongeveer €4,90).
 • Openingstijden: Laagseizoen van 08:00 tot 17:00. Hoogseizoen van 07:30 tot 18:00, op zaterdag & zondag 07:30 t/m 18:30

Chinese muur: Beijing

5. Ga waterfietsen bij het Zomerpaleis

Ben je toe aan iets ontspannends? Huur dan een waterfiets bij het Zomerpaleis en ga het hele meer rond. En als je er dan toch bent, zou ik ook zeker het Zomerpaleis zelf bezoeken. Dit paleis werd eeuwenlang door de Chinese keizer gebruikt als buitenpaleis als het in de zomer te heet werd in de binnenstad. Sinds 1998 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

6. Eet Peking eend

Het gerecht dat je écht geproefd moet hebben voordat je Beijing verlaat is: Peking eend! Ik heb dit natuurlijk zelf ook gedaan. Tijdens mijn bezoek aan China werd ik door de opa en oma van mijn vriendin uitgenodigd om Peking eend te eten in een restaurant. Zoals je op de foto kunt zien, kwam de kok de eend persoonlijk aan tafel snijden.

Tips voor accommodaties in Beijing

De beste deals voor accommodaties in Beijing vind je hier.

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN BEJING

Hotels in Beijing
Reisgidsen Beijing
Activiteiten & tours in Beijing

GEORGANISEERD NAAR BEIJING?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

TUI

*Dit artikel bevat affiliate links.