Beijing, ook wel bekend als Peking, is de hoofdstad van het veelzijdige China. Een aantal jaren terug vloog ik naar deze indrukwekkende stad om daar een vriendin op te zoeken die ik tijdens een taalcursus in Spanje had leren kennen. Hoewel het alweer een tijdje geleden is dat ik er geweest ben, deel ik in dit artikel graag mijn 6 tips voor Beijing met jullie!

1. Bezoek de Verboden stad

Onder leiding van keizer Yongle werd er in de 15e eeuw begonnen aan het bouwen van dit immens grote paleizencomplex in hartje Beijing. De Verboden Stad was bijna 500 jaar lang een stad in een stad. De Chinese bevolking mocht hier namelijk niet naar binnen en de inwoners van de stad (de keizer, zijn familie en dienaren) mochten niet naar buiten. Niet zo gek dus dat dit de Verboden Stad werd genoemd. In 1925 werd het paleis officieel een museum en sinds 1987 staat de Verboden Stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Prijs: van november t/m maart 40 yuan (ongeveer €4,90) Van april t/m oktober 60 yuan (ongeveer €7,30).
  • Openingstijden: van november t/m maart  8:30 tot 16:30. Van april t/m oktober  8:30 tot 17:00.
Verboden Stad: Beijing

2. Ga kunst kijken in het 798 art district

Het 798 art district, ook wel bekend als Dashanzi, ligt in het noordoosten van Beijing. Deze bijzondere plek ligt op een aardig stuk van het centrum vandaan, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de oude fabriekshallen die je hier vindt, bevinden zich nu galerijen en ateliers, maar ook restaurantjes en barretjes. Op de website van 789 Art District vind je meer info.

  • Prijs: gratis.

3. Neem een kijkje bij het Olympisch stadion

Het Olympisch stadion van Beijing is dé plek waar in 2008 de Olympische Spelen plaatsvonden. Vanwege de bijzondere architectuur staat het stadion ook wel bekend als het Vogelnest. Wist je trouwens dat de bouw van dit stadion meer dan €35.000.000 heeft gekost?

  • Prijs: 40 yuan (ongeveer €4,90).
  • Openingstijden: elke dag van 09:00 tot 18:00.

4. Bezoek de Chinese muur

Als je in Beijing bent kan een bezoek aan de Chinese Muur natuurlijk niet ontbreken. De Chinese Muur is een meer dan 6000 kilometer lange muur die diende als verdedigingsmuur. Het eerste deel van de muur werd gemaakt in 200 voor Christus. Sinds 1987 staat de muur op de werelderfgoedlijst van UNESCO en twintig jaar later werd de muur tot één van de zeven wereldwonderen gekozen.

  • Prijs: 40 yuan (ongeveer €4,90).
  • Openingstijden: Laagseizoen van 08:00 tot 17:00. Hoogseizoen van 07:30 tot 18:00, op zaterdag & zondag 07:30 t/m 18:30
Chinese muur: Beijing

5. Ga waterfietsen bij het Zomerpaleis

Ben je toe aan iets ontspannends? Huur dan een waterfiets bij het Zomerpaleis en ga het hele meer rond. En als je er dan toch bent, zou ik ook zeker het Zomerpaleis zelf bezoeken. Dit paleis werd eeuwenlang door de Chinese keizer gebruikt als buitenpaleis als het in de zomer te heet werd in de binnenstad. Sinds 1998 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

6. Eet Peking eend

Het gerecht dat je zeker geproefd moet hebben als je in Beijing bent is: Peking eend! Tijdens mijn bezoek aan China werd ik door de opa en oma van mijn vriendin uitgenodigd om Peking eend te eten in een restaurant. Zoals je op de foto kunt zien, kwam de kok de eend persoonlijk aan tafel snijden.

Wil jij jouw toegangskaartjes tot deze beste attracties alvast boeken? Neem dan even een kijkje op GetYourGuide.nl.

*Dit artikel bevat affiliate links