Het Alcazaba van Málaga is het best bewaarde Alcazaba van Spanje en daarmee ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het Alcazaba is een middeleeuws fort gelegen op de Gibralfaro heuvel, vlakbij het Romeinse theater. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het Alcabaza in Málaga bezoeken.

Korte geschiedenis Alcazaba de Málaga

Het Alcazaba van Málaga is een Moors fort waarvan de basis stamt uit de 9e eeuw. Het fort werd door Caliph Abd er Rahman I als verdedigingswerk gebouwd bovenop Romeinse ruïnes. Het fort is vervolgens verder uitgebreid in de 11e eeuw. Het Alcazaba had de functie om de stad tegen vijanden van buitenaf te beschermen en is daarom op een strategische plaats gebouwd onderaan de Gibralfaro heuvel. Later in de 14e eeuw is het Gibralfaro kasteel erbij gekomen om het Alcazaba te beschermen. Toen het Katholieke Koningspaar de stad veroverde in 1487 werd het Alcazaba in gebruik genomen als paleis. Tegenwoordig is het Alcazaba van Málaga een populaire trekpleister onder toeristen.

ONZE TIP VOOR HET ALCAZABA DE MÁLAGA:
Ga op pad met een gids en kom alles te weten over het Alcazaba
 tickets Alcazaba de Málaga

Het Alcazaba de Málaga bezoeken

Het Alcazaba van Málaga bestaat uit twee ommuurde omheiningen waarbinnen veel te zien valt. Denk hierbij aan mooie mozaïeken, patio’s en zuilen. Wil je tijdens je bezoek aan het Alcazaba de Málaga meer weten over de geschiedenis van het fort? Dan raad ik je aan om de audio guide te gebruiken. Dit doe je doormiddel van het scannen van de code met je telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om een rondleiding met een gids te boeken. Hoe je het Alcazaba gratis kunt bezoeken, lees je verderop in dit artikel.

De eerste ommuurde omheining

Binnen de eerste ommuurde omheining (de lagere omheining) vinden we Puerta de la Bóveda Vaída, Puerta de las Columnas en la Torre del Cristo. De toren Torre del Cristo (toren van Christus) is zo genoemd, omdat het jarenlang als kapel werd gebruikt. Als je de poort van Torre del Cristo doorgaat en vervolgens naar links gaat dan kom je uit bij Plaza de Armas. Als je naar rechts gaat dan kom je uit bij de Torre del Homenaje.

ONZE TIP VOOR HET ALCAZABA DE MÁLAGA:
Ga op pad met een gids en kom alles te weten over het Alcazaba
 tickets Alcazaba de Málaga

De tweede ommuurde omheining

Binnen de tweede ommuurde omheining (de bovenste omheining) vinden we Torre de Homenaje, Torre del Tiro, Plaza de Armas, Puerta de los cuartos de Granada, Palacio Taifa en Palacio Nazarí. Let vooral even op de irrigatiesystemen. De Moren waren heel goed in het aanleggen hiervan en je treft ze nu nog steeds aan in de vijvers en tuinen.

Archeologische tentoonstellingshallen

In de tweede ommuurde omheing vind je ook archeologische tenstoonstellingen. Denk hierbij aan een collectie Romeinse beeldhouwwerken, mozaïeken en restanten van Moors aardewerk.

Alcazaba Málaga bezoeken

Het uitzicht over de stad vanaf het Alcazaba

Vanaf het Alcazaba heb je een prachtig uitzicht op de stad. Aan de ene kant zie je het oude centrum en de bergen van Málaga en aan de andere kant de haven.

Het Romeinse theater

Wanneer je het Alcazaba van Málaga bezoekt, raad ik je aan om ook meteen een kijkje te nemen bij het Romeinse theater. Dit theater is ongeveer 2.000 jaar geleden gebouwd en is per toeval ontdekt in het jaar 1951. Het theater is gratis te bezoeken.

Het Alcabaza van Málaga gratis bezoeken

Wist je dat het ook mogelijk is om het Alcazaba van Málaga gratis te bezoeken? Elke zondag vanaf 14:00 uur is het Alcazaba van Málaga gratis te bezoeken.

Praktische info – Alcazaba Málaga

  • Website: Alcabaza Málaga
  • Adres: C/ Alcazabilla, 2, 29012 Málaga
  • Prijzen: €3,50 voor alleen het Alcabaza. Combinatieticket Alcabaza + Gibrafalo kasteel: €5,50
  • Openingstijden: zomer 09:00 tot 20:00, winter: 09:00 tot 18:00.

Meer lezen over Málaga? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.