Het Alcázar de los Reyes Cristianos is naast de Mezquita een andere belangrijke bezienswaardigheid in Córdoba. Staat er een stedentrip Córdoba op de planning? Breng dan zeker een bezoek aan dit voormalig Koninklijk paleis. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een bezoek aan het Alcázar de los Reyes Cristianos.

DIT GA JE LEZEN:
1. Geschiedenis Alcázar de los Reyes Cristianos
2. Alcázar de los Reyes Cristianos bezoeken
3. Het Alcázar binnengedeelte
4. Het Alcázar buitengedeelte
5. Praktische info

Geschiedenis Alcázar de los Reyes Cristianos

Het Alcázar de los Reyes Cristianos (Paleis van de Katholieke Vorsten) is een voormalige paleis in het centrum van Córdoba. Gedurende acht jaar is dit de residentie geweest van de Katholieke vorsten. Het paleis stamt uit de 14e eeuw, maar heeft voor die tijd ook al dienst gedaan als verblijfplaats van Romeinse gezaghebbers en Moorse kaliefen. Na de herovering van Spanje op de Moren doneerden het Katholieke Koningspaar, Ferdinand & Isabella, het gebouw aan de kerkgemeenschap van Córdoba. In de jaren die volgden heeft het gebouw dienst gedaan als rechtbank van de Spaanse Inquisitie en als civiele- en militaire gevangenis. Vandaag de dag is het Alcázar een museum.

Alcázar de los Reyes Cristianos

ONZE TIP VOOR HET ALCÁZAR DE LOS REYES CRISTIANOS:
Sla de wachtrij over en koop je tickets online
→ tickets Alcázar de los Reyes Cristianos

Alcázar de los Reyes Cristianos bezoeken

Tickets voor een bezoek aan Alcázar de los Reyes Cristianos kun je kopen bij de kassa. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk kan zijn. Ik raad je daarom aan om je tickets alvast online te kopen. Wil je tijdens je bezoek aan het Alcázar de los Reyes Cristianos meer weten over de geschiedenis? Dan raad ik je aan een rondleiding met een gids te boeken. Je krijgt dan niet alleen uitleg, maar je bespaart ook tijd omdat je niet hoeft te wachten in de rij.

Het Alcázar – binnengedeelte

Op de benedenverdieping van het Alcázar worden verschillende Romeinse, Moorse en Katholieke kunstvoorwerpen tentoongesteld. Deze vondsten tonen de evolutie van Córdoba. Ook vind je hier Salón de los Mosaicos: een zaal waarvan de muren deels bekleed zijn met Romeinse mozaïeken.

Het Alcázar – buitengedeelte

Het buitengedeelte van het Alcázar bestaat uit patio’s en tuinen. De tuinen van het paleis bestaan uit 3 niveau’s en hebben een grootte van maar liefst 55.000 m². Je vindt er verschillende bomen waaronder palmbomen, cipressen, sinaasappelbomen en citroenbomen, maar ook kleurrijke bloemen, fonteinen en vijvers. Bewandel ook zeker ‘el paseo de los Reyes‘ oftewel het Pad van de Koningen. Dit is een pad begrensd door cipresbomen waar je tussen beelden van verschillende monarchen kunt wandelen.

Tuinen van Alcázar de los Reyes Cristianos

ONZE TIP VOOR HET ALCÁZAR DE LOS REYES CRISTIANOS:
Sla de wachtrij over en koop je tickets online
→ tickets Alcázar de los Reyes Cristianos

Praktische info

  • Website: officiële website
  • Adres: Pl. Campo Santo de los Martires s/n, 14004 Córdoba Spanje
  • Prijs: €5,00
  • Openingstijden: van 16 juni t/m 15 september: dinsdag tot zaterdag van 08:30 to 20:00. Zondag en feestdagen van 08:30 tot 14:30. Van 16 september t/m 15 juni: dinsdag tot zaterdag van 08:30 tot 15:00. Zondag en feestdagen van 08:30 tot 14:30.

Meer plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.