In het Limburgse dorpje Munstergeleen vind je het brocante huisje B&B Boven de Beek. Het unieke aan deze Bed & Breakfast is dat hij is gelegen in een monumentaal molencomplex. In dit molencomplex bevindt zich ook een vakantiehuis en een zeer bijzondere kapel. Wat een geluk dat wij dit plekje mochten ontdekken!

B&B Boven de Beek

Bij aankomst bij B&B Boven de Beek (op z’n Limburgs: ‘Baove de Baek’) valt onze mond open van verbazing: wat een prachtige plek is dit zeg! Door het wit geschilderde complex dat deels in vakwerk is uitgevoerd, voelt dit plekje een beetje als een stukje buitenland in Nederland. Daarnaast is de Limburgse gastvrijheid ook meteen voelbaar. Op het bordje dat op de deur hangt, heeft gastvrouw Jeannette onze namen geschreven en in het huisje staan een heerlijke zelfgemaakte tulband cake en een flesje rode wijn voor ons klaar. Jeannette laat vol trots het huisje zien en vertelt ons dat B&B Boven de Beek is gelegen in de voormalige houtzagerij van het molencomplex. Vanuit een raampje in de woonkamer kun je de kollergang van de molen zien liggen. In het gedeelte naast de B&B ligt het vakantiehuis de Meule waarvan Jeannette ook de eigenaresse is. Dit vakantiehuisje is geschikt voor 4 personen.

Een brocante huisje van alle gemakken voorzien

Eigenlijk is B&B Boven de Beek gewoon een compleet ingericht huisje dat van alle gemakken is voorzien. Je zou er zo kunnen wonen. Het huisje beschikt over een ruime woonkamer met zitgedeelte, een eethoek, een keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en een kleine tuin. Mocht je wat langer in B&B Boven de Beek willen verblijven en wat meer van de buitenlucht willen genieten dan heeft Jeannette nog een enorm grote tuin waar je je lekker terug kunt trekken. De slaapkamers bestaan uit een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een éénpersoonsbed. Dit betekent dus dat Bed & Breakfast Boven de Beek geschikt is voor maximaal 3 personen.

Ontbijtarrangement

Geen zin om ’s ochtends vroeg zelf voor je ontbijt te zorgen? Dan kun je een een heerlijk ontbijtarrangement bijboeken. Jeannete zorgt dan dat de koelkast gevuld is met allerlei lekkernijen en ’s morgens komt ze persoonlijk verse broodjes brengen.

De Pater Karel Kapel

Naast de authentieke fragmenten van de voormalige molens is er nog iets bijzonders aan B&B Boven de Beek. Vanuit het raam van de B&B kun je namelijk de Pater Karel Kapel zien. In het woonhuis van het molencomplex wordt in het jaar 1821 Karel Houben geboren. Als Pater krijgt hij grote bekendheid. Hij wordt ook wel ‘de man met de zegenende handen’ genoemd, omdat hij twee doodzieke mensen zou hebben genezen. Na zijn overlijden in 1893 komt langzaam een pelgrimage op gang naar zijn geboortehuis in Munstergeleen. Het voormalige woonhuis en de schuur zijn ingericht als kapel en herdenkingsruimte. In het jaar 2007 is Karel Houben heilig verklaard. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de Pater Karel Kapel om een kaarsje op te steken.

Openingstijden: De kapel is elke dag geopend van 09:00 tot 18:00. Winkel & museum: dinsdag t/m zondag van 14:00 tot 17:00.

Wil jij ook overnachten bij B&B Boven de Beek?

Ben je enthousiast geworden over deze prachtige B&B in Munstergeleen en zou jij hier ook wel een keer willen overnachten? B&B Boven de Beek is te huur vanaf 2 nachten voor 2 of maximaal 3 personen. Je kunt de B&B reserveren via de eigen website of via bedandbreakfast.nl.

Op zoek naar andere toffe accommodaties in Nederland? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links