Midden in de provincie Drenthe, op zo’n 15 kilometer onder Assen, vind je de prachtige bed & breakfast de Vijf Suites. Deze bed & breakfast biedt genoeg faciliteiten om je even terug te trekken en helemaal tot rust komen. Daarnaast is er in de omgeving van de B&B ook genoeg te ontdekken. De perfecte combinatie voor een weekendje weg!

B&B de Vijf Suites

Toen Mehtap en ik aankwamen bij B&B de Vijf Suites in Elp werden we warm verwelkomd door gastheer Wil & gastvrouw Ruthy. Sinds 1 augustus 2020 zijn zij de trotse eigenaren van de B&B. Onder het genot van een glaasje wijn vertelden ze ons hoe het idee was ontstaan om deze B&B te runnen. Vervolgens gaven zij ons een rondleiding door de monumentale schapenboerderij. Tijdens de rondleiding lieten zij ons alle 5 de suites zien, de zitkamer, de bibliotheek, de eetzaal en de sauna.

De kamers van B&B de Vijf suites

Zoals de naam al zegt, beschikt de B&B over 5 suites. Eerder schreef ik al dat wij alle 5 de suites mochten zien en ik kan je vertellen: ze zijn echt schitterend! Elke suite is anders en heeft zijn eigen charme.

Suite 1

Mehtap en ik verbleven één nachtje in Suite 1. Deze suite bevindt zich in de voormalige schapenschuur en wordt ookwel de schapensuite genoemd. Suite 1 is met ongeveer 60m2 de grootste suite van de B&B. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, beschikt de schapensuite over een zithoek en een eigen eethoek. Ideaal, want zo kun je eten bestellen en dit lekker in de kamer opeten. Wat ook fijn is aan de kamer is de badkamer. De badkamer beschikt over een bubbelbad (met mooie lichtjes 🙂 ) en een inloopdouche. Als je verblijft in de B&B de Vijs Suites heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de sauna.

b&b de Vijf Suites: Suite 1

Het ontbijt

Bij een B&B hoort natuurlijk ook een ontbijtje. Een dag van te voren kun je aangeven hoe laat je wilt ontbijten en de volgende morgen staat er dan een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Wij werden tijdens ons verblijf verwend met wentelteefjes, een bakje yoghurt met nootjes, vers fruit en een omeletje.

De omgeving ontdekken

In de omgeving van B&B de Vijf Suites zijn genoeg activiteiten te ondernemen. Op nog geen 5 kilometer van de B&B vind je het dorp Westerbork en nog iets verder vind je het voormalig Kamp Westerbork. Tijdens een eerder bezoek aan Drenthe bezochten wij Kamp Westerbork en dit was erg indrukwekkend. Als je van natuur en wandelen houdt dan zit je hier goed. Op 20 minuutjes rijden vind je het Blauwe Meer en natuurgebied Dwingelderveld ligt op ongeveer 25 minuutjes rijden. En wat dacht je van de Hunebed Highway? Dit is een leuke roadtrip langs de hunebedden van Drenthe.

Op zoek naar andere toffe accommodaties? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links