Ben je op zoek naar een luxe en stijlvolle bed & breakfast? Dan moet je bij B&B Draafsingel in Hoorn zijn! Dit pareltje bevindt zich in een monumentaal pand en ligt op enkele meters van het historische centrum van Hoorn.

B&B Draafsingel

Tijdens het Valentijns weekend mochten Mehtap en ik de gloednieuwe bed & breakfast Draafsingel in Hoorn ontdekken. Bij aankomst werden wij hartelijk verwelkomd door gastvrouw Marije, een erg lieve en sympathieke vrouw. Speciaal voor dit weekend stond er een kratje voor ons klaar met daarin bubbels en heerlijke versnaperingen.

De kamers van B&B Draafsingel

Op de begane grond van de B&B bevindt zich de woonkamer met een heerlijk zitgedeelte en een mooie keuken. Wij hebben hier ’s avonds film gekeken en spelletjes gespeeld. Als je met de trap naar boven gaat, vind je twee slaapkamers en een badkamer. De B&B is geschikt voor maximaal 4 personen. Op het moment dat je boekt, worden er geen andere gasten toegelaten. Aangezien wij dus de gehele B&B tot onze beschikking hadden en wij maar met z’n tweeën waren, konden wij kiezen in welke kamer wij wilden slapen. We kozen voor de kamer hieronder met de groen roze tegeltjes.

B&B Draafsingel

En dan nu… de badkamer! De badkamer van B&B Draafsingel is lekker ruim en beschikt over zowel een ligbad als een douchehoek. Zoals je ziet, hebben wij hier het flesje bubbels geopend en lekker samen gebubbeld.

B&B Draafsingel

Het ontbijt

Bij een bed & breakfast hoort uiteraard ook een ontbijt en wat hebben wij hier van genoten! Een avond van te voren kun je aangeven of je een ‘Ja yoghurt’ of ‘Die verse broodjes’ onbijtje wilt en als je wakker wordt staat er dan allemaal lekkers voor je klaar. Gastvrouw Marije had weer erg haar best gedaan om er wat leuks van te maken door hartjesprikkertjes en rozenblaadjes toe te voegen. Een perfecte afsluiter van ons Valentijns weekend.

De omgeving ontdekken

Uiteraard zijn wij niet heel het weekend in de B&B gebleven (alhoewel dit makkelijk zou kunnen 😉 ), maar hebben wij de omgeving ook ondekt. Het gave aan de stad Hoorn is dat je de geschiedenis van deze VOC-stad nog overal tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de haven, de pakhuizen de Hoofdtoren en de kanonnen.

Op zoek naar andere toffe accommodaties in Nederland? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links