Aan de zuidrand van de Veluwe, midden in het dorpscentrum van Oosterbeek, vind je Bed & Breakfast Weltevree. Door de grote tuin rondom de B&B bevind je je hier in een oase van rust. B&B Weltevree is de perfecte uitvalbasis voor een kort of lang verblijf in het mooie Gelderland.

B&B Weltevree Oosterbeek

Op het moment dat we aankomen bij Bed & Breakfast Weltevree staan gastvrouw Iris en dochter Donna ons al op te wachten. Na een gezellige kennismaking, laat Donna ons vol enthousiasme de B&B zien. De B&B bevindt zich in het souterrain van de woning van de eigenaren en is eigenlijk een compleet ingerichte studio met zithoek, keuken, badkamer met douche en een slaapkamer. Je kunt hier prima een langere tijd verblijven.

Een B&B met net dat beetje extra

Tijdens de rondleiding zien we twee geborduurde handdoekjes op het bed liggen. Donna vertelt ons dat deze speciaal voor ons gemaakt zijn door haar oma. Er ligt één handoek met Mehtaps naam erop geborduurd en één handdoek met mijn naam erop. Echt zo lief! De volgende ochtend worden we tijdens het ontbijt weer verrast. Dit keer met een mooie tekening van Donna. Ik word altijd zo blij van zulke persoonlijke attenties.

Een feestelijk ontbijt

Nog iets waar ik altijd heel vrolijk van word: ontbijtjes. En die van Bed & Breakfast Weltevree zijn om je vingers bij af te likken zo goed. Je ziet gewoon dat gastvrouw Iris het ontbijt met veel liefde klaarmaakt. Onze ontbijtjes bestaan uit allerlei lekkere dingen waaronder vers geperste sap, verschillende verse broodjes, een eitje, yoghurt en vers fruit. Wat een geluk dat wij hier 2 keer van hebben mogen genieten! Beide dagen kiezen wij ervoor om het ontbijt in het huisje op te eten, omdat het op het moment dat wij er zijn nog best fris is. Maar bij lekker weer is het ook mogelijk om je ontbijt in het zonnetje in de tuin op te eten.

De omgeving ontdekken

In de omgeving van Oosterbeek is genoeg te ontdekken. In Oosterbeek zelf vind je het Airborne Museum. Helaas is het museum op het dat wij er zijn gesloten, maar we hebben wel een bezoek kunnen brengen aan de Airborne War Cemetery. Een andere aanrader is fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit park ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden vanaf B&B Weltevree.

Wil jij ook overnachten bij B&B Weltevree?

Wil jij ook genieten van feestelijke onbijtjes bij B&B Weltevree? Reserveren kan via www.bedandbreakfast.nl. De B&B hanteert een minimum verblijf van 2 nachten en is geschikt voor 2 personen. In overleg kan er een extra kinderbed of extra volwassen bed bijgeplaatst worden.

Op zoek naar andere toffe accommodaties in Nederland? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links