Begur is een klein pittoresk dorpje aan de Costa Brava dat je echt een keer gezien moet hebben. Het dorpje is tegen een heuvel opgebouwd en ligt wat meer landinwaarts, maar beschikt wel over een paar super mooie strandjes en baaitjes. In dit artikel vertel ik je wat te doen in Begur!

DIT GA JE LEZEN:
1. Waar ligt Begur?
2. Hoe kom je er?
3. Doen in Begur: Costa Brava.
3.1 Slenter door het dorpje Begur.
3.2 Bewonder de koloniale huizen.
3.3 Wandel naar het kasteel van Begur.
3.4 Ontdek de stranden en baaitjes van Begur.
3.5 Wandelen in Begur: Camí de Ronda.
3.6 Ontdek de omgeving.
4. Tips voor accommodaties in Begur.

Waar ligt Begur?

Begur ligt in het noordoosten van Spanje in de provincie Gerona in de regio Catalonië.

Hoe kom je er?

 • Vliegtuig: Het dichtsbijzijnde vliegveld bevindt zich in Girona, maar je kunt ook naar Barcelona vliegen. Transavia heeft vaak mooie aanbiedingen. Vanaf het vliegveld kun je vervolgens de bus nemen of een auto huren.
 • Bus: Voor bustickets naar Begur raad ik je Interbus.nu aan. Zij rijden namelijk rechtstreeks vanuit Nederland naar Begur.
 • Auto: Vanaf Rotterdam is het 1.400 km. naar Begur. Dit is een autorit van ongeveer 14 uur.

Tip: Vergelijk hier vliegtickets van verschillende aanbieders.

Doen in Begur: Costa Brava.

Omdat ik 3 zomers op een camping in Pals heb gewerkt en daarnaast nog enkele keren terug ben gegaan naar de Costa Brava, heb ik genoeg tips verzameld voor Begur. Hieronder deel ik ze met je.

1. Slenter door het dorpje Begur.

Wanneer je in Begur bent, raad ik je aan om lekker rond te slenteren door het schilderachtig historisch centrum. Je vindt hier enkele gezellige barretjes, restaurants en hotels. Het hart van het dorp is het plein Plaça de la Villa. Op dit plein wordt de weekelijkse markt gehouden. De markt vindt plaats op woensdag van 08:00 ot 14:00 uur.

Begur Costa Brava
Centrum van Begur.

2. Bewonder de koloniale huizen.

Wat opvallend is aan Begur zijn de grote koloniale huizen: Casas de Indianos. Deze huizen zijn een herinnering aan de emigratie van de inwoners van Begur naar Cuba. In de 19e eeuwe gingen veel Catalaanse ondernemers namelijk naar Cuba. Een groot deel van hen keerde weer terug toen Cuba onafhankelijk werd. Deze mensen staan nu bekend als Indianos. De sterke relatie tussen Cuba en Begur wordt nog steeds elk jaar gevierd. Dit feest staat bekend als Fira d’Indians en wordt altijd in het eerste weekend van september gehouden.

Tip: Neem witte kleding mee als je Fira d’Indians wilt bezoeken. Iedereen gaat tijdens deze feesten namelijk in het wit gekleed.

3. Wandel naar het kasteel van Begur.

Het bekendste beeld van Begur is ongetwijfeld het middeleeuwse kasteel dat zich bovenop de heuvel bevindt. Doormiddel van een korte wandeling vanuit het centrum bereik je binnen enkele minuten Castell de Begur. Of beter gezegd: de ruïnes van het kasteel. Er is namelijk niet heel veel meer van over. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorp, maar ook over de kust en de Medes-eilanden.

4. De stranden en baaitjes van Begur.

Begur heeft geen groot strand zoals bijvoorbeeld Platja d’Aro en Tossa de Mar, maar beschikt wel over verschillende kleinere strandjes en baaitjes. Om precies te zijn, zijn dit er 8. Elk strandje heeft zijn eigen kenmerken en schoonheid. Zo heeft het ene baaitje bijvoorbeeld fijn zand en de andere kiezelsteentjes.

In Begur vind je de volgende baaitjes:

 • Aiguablava
 • Fornells
 • Platja Fonda,
 • Sa Tuna
 • Aiguafreda
 • Sa Riera
 • Illa Roja
 • Platja del Racó

Begur Costa Brava
Sa Tuna, Begur.
Begur Costa Brava
Sa Tuna, Begur.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste stranden aan de Costa Brava.

5. Wandelen in Begur: Camí de Ronda.

Houd je van wandelen? Dan zit je goed in Begur. Langs de kust van de Costa Brava vind je namelijk de Camí de Ronda. Dit is een 200 kilometer lang wandelpad dat vroeger werd aangelegd om de Guardia Civil de kust te helpen beheersen en de smokkel te stoppen. In Begur zijn er 3 verschillende delen van het kustpad die verschillende baaien en stranden met elkaar verbinden: Cami de Ronda Nord, Cami de Ronda Est en Cami de Ronda Sud

Begur Costa Brava

6. Ontdek de omgeving.

In de omgeving van Begur vind je nog tal van andere leuke plekjes die het ontdekken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de middeleeuwse dorpjes Pals en Pertallada.

Tips voor accommodaties in Begur.

Hieronder deel ik mijn 3 favoriete slaapplekjes in Begur.

 • Talaia Plaza EcoResort: Dit resort is omgeven door een dennenbos en ligt op ongeveer 400 m van het strand van Sa Riera. Je vindt hiermooie lodges, maar ook tiny houses en tipi tenten.
 • Apartaments Cap Sa Sal: Ben je op zoek naar een appartement voor meerdere personen? Neem dan vooral hier even een kijkje. Cap Sa Sal beschikt over verschillende appartementen tot een maximum van 8 personen.

TIPS VOOR JE BEZOEK AAN BEGUR
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets naar de Costa Brava.
Vergelijk hier de leukste hotels in Begur.
Ga goed voorbereid op pad en koop een reisgids / taalgids Spaans.
Boek hier je activiteiten & tours aan de Costa Brava.
Huur een auto aan de Costa Brava.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.