Wil je Rotterdam eens op een andere manier ontdekken? En houd je ook nog eens van bier én fietsen? Dan is een Craft Beer Tour door Rotterdam een super tof idee. In dit artikel vertel ik je alles over onze ervaring met de Craft Beer fietstour door Rotterdam.

Rotterdam Craft Beer Tour: een bier fietstour door Rotterdam

De Rotterdam Craft Beer Tour is een bier fietstour door Rotterdam waarbij je langs verschillende bierbrouwerijen gaat en bier mag proeven. Je kunt kiezen tussen een Guided Tour en een Self-Guided Tour. Wij kiezen voor de laatste optie en ontvangen een aantal dagen voordat we op pad gaan een mail met informatie. In de mail staat duidelijk aangegeven dat de route wordt weergegeven in Google Maps. Dit betekent dus dat we een (opgeladen) telefoon nodig hebben voor de tour. Ook wordt het ons duidelijk dat we tijdens de tour stoppen bij 2 á 3 Rotterdamse brouwers en dat de tijden al vast liggen. Het enige waar wij voor moeten zorgen, is dat we optijd komen.

Craft bier is een andere benaming voor speciaal bier dat wordt gebrouwen door kleinere brouwerijen.

Start: Verdins bierwinkel

De start van de Rotterdam Craft Beer Tour is bij bierwinkel Verdin op de Mauritsweg. Hier ontvangen we nog wat extra informatie en een telefoonhouder. We stoppen onze telefoon in de houder, springen snel op de fiets en rijden richting de eerste stop.

Stop 1: Vet & Lazy

Na aardig doorgetrapt te hebben, komen we aan bij de eerste stop: Vet & Lazy. Deze brouwerij bevindt zich in het gebouw dat vroeger het subtropische zwemparadijs Tropicana was. Brouwer Rubin staat ons hier al op te wachten met een koud biertje. Onder het genot van een bohemian pils vertelt hij ons meer over de geschiedenis en het ontstaan van zijn brouwerij. Aansluitend krijgen we een aantal proefglazen waaronder ook de chupacadabra met wel een heel bijzonder ingrediënt, namelijk: krekel!

Stop 2: Vet & Lazy pop up bar in het Witte Huis

Na deze leuke eerste stop rijden we door naar de Vet & Lazy pop up bar die zich bevindt in het Witte Huis. Hier krijgen we weer een aantal proefglazen. Dit keer met wat lekkere snacks erbij.

Leuk weetje: het Witte Huis is de eerste wolkenkrabber van Rotterdam en heeft het bombardement van 1940 overleefd.

Op zoek naar een andere leuke tour door Rotterdam? Denk dan eens aan: Tour over de SS Rotterdam

Stop 3: Stadsbrouwerij de Pelgrim

Tussen stop 2 en 4 hebben we de mogelijkheid om nog een biertje te drinken bij Stadsbrouwerij de Pelgrim. Omdat het een beetje heel erg gezellig was bij Vet & Lazy redden we dit helaas niet qua tijd dus kiezen we ervoor om meteen door te rijden naar stop 4. Gelukkig zijn we al wel eens eerder bij stadbrouwerij de Pelgrim geweest en weten wij dus hoe de biertjes daar smaken (héél goed). Mocht jij wel genoeg tijd hebben dan raden we je zeker aan om hier ook even te stoppen.

Stop 4: Kaapse Brouwers

Vanaf het Witte Huis rijden we dus meteen door naar de Kaapse Brouwers. Hier krijgen we een rondleiding door de brouwerij, knabbelen we aan wat mout en proeven we uiteraard weer een aantal glaasjes.

Laatste stop: terug naar winkel

We fietsen terug naar de bierwinkel om de telefoonhouder in te leveren en krijgen nog een Trots biertje mee voor thuis.

Bier fietstour Rotterdam

Wil jij ook een Craft Beer Tour door Rotterdam doen?

De Self-Guided Tour kost €38,50 p.p. en de Guided Tour €46,50 p.p.. De tours boek je hier. Beschik je niet over een eigen fiets? Geen probleem. Je kunt op Rotterdam Centraal voor maar €3,50 een OV fiets huren.

Op zoek naar meer Rotterdam tips? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!