Heb je altijd al eens op een boot willen overnachten? Dan raad ik je boathouse de Gloria in Kudelstaart aan. Het toffe aan deze accommodatie is dat de Gloria is gelegen bij een historisch UNESCO Fort. In dit artikel lees je alles over onze ervaring met slapen op boathouse de Gloria in Kudelstaart!

DIT GA JE LEZEN:
1. Boathouse de Gloria – een warm welkom
2. Nooit meer naar huis
3. Rustig wakker worden op het dek
4. Ook overnachten op de Gloria?

Boathouse de Gloriaeen warm welkom

Boathouse de Gloria in Kudelstaart is het zusje (of broertje?) van saunaboot de Omega waar wij eerder al eens mochten overnachten. Na eerst gezellig gekletst te hebben met Punk & Mariel (de eigenaren van de boot) stappen wij vol verwachting de boot binnen. Het valt ons op dat ook deze boot beschikt over een woonkamer met glazen dak. Dat betekent dus dat we vanavond weer sterren kunnen kijken. Hoe leuk is dat? Verder zorgen de verse bloemen en het flesje Cava voor een extra warm welkom.

Nooit meer naar huis

Boathouse de Gloria beschikt over alles wat je nodig hebt: een eethoek, een keuken met koelkast, fornuis en oventje, een badkamer met stortdouche en 2 slaapkamers. Bij lekker weer kun je heerlijk van de zon genieten op het dek. De enige keuze die je hoeft te maken, is of je dit doet in het buitenzitje, de hangmat of toch liever de fatboy? Ook als het weer wat minder lekker is, is het genieten op de Gloria. Dan steek je gewoon romantisch de houtkachel aan. Als het aan mij ligt, ga ik nooit meer naar huis!

Rustig wakker worden op het dek

Tijdens ons verblijf op de Gloria is het prachtig weer. Wanneer we wakker worden, ploffen we dan ook meteen op het dek neer om hier in alle rust te genieten van een bakkie koffie. Helaas breekt daarna dan toch de tijd aan om weer langzaamaan naar huis te gaan..

Ook overnachten op de Gloria?

Wil jij ook overnachten op de Gloria? Boeken doe je heel makkelijk via de officiële website of via Natuurhuisje. Houd er rekening mee dat de Gloria een vaste ligplaats heeft en dat varen niet mogelijk is.

Meer toffe accommodaties ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.