Leestijd: 2 minuten.

Wil je eens wat anders dan zon, zee en strand tijdens je vakantie op Mallorca? Breng dan een bezoek aan Botanicactus, één van de grootste botanische tuinen van Europa. Naast heel veel verschillende soorten cactussen en planten vind je hier ook een meertje. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de botanische tuin Botanicactus op Mallorca.

DIT GA JE LEZEN:
1. Over de tuin.
2. Botanicactus bezoeken.
3. Persoonlijke ervaring.
4. Praktische info.

De botanische tuin Botanicactus op Mallorca is in 1989 geopend en heeft een oppervlakte van maar liefst 150.000 vierkante meter. Hiermee is het de grootste tuin van de Balearen en er wordt zelfs beweerd dat het de grootste botanische tuin is van heel Europa. In de tuin vind je meer dan 12.000 plantensoorten van over de hele wereld, wat Botanicactus een ware schatkamer voor botanische ontdekkingen maakt.

Botanicactus, Mallorca.
Botanicactus.

Door de grootte van de tuin kun je voor een bezoek aan Botanicactus gerust minimaal een uur uittrekken. De tuin is onderverdeeld in verschillende secties, waaronder een cactustuin, een tropische tuin en een mediterrane tuin. Daarnaast vind je er ook een meertje. De meest indrukwekkende zone is de cactustuin. Hier lijkt het net alsof je door de woestijn in Arizona loopt.

Ik bezocht de botanische tuin Botanicactus in mei 2024. Voor mijn bezoek aan de tuin, wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten omdat ik op internet maar vrij weinig over de tuin kon vinden. Eenmaal bij de tuin aangekomen, keek ik mijn ogen uit. Botanicactus is namelijk echt een immens grote tuin met heel veel verschillende cactussen. Ik vond het erg leuk om er rond te wandelen en foto’s te maken. Wel viel het mij op dat er vrij weinig bordjes waren met informatie over de cactus- en plantensoorten. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Google Lens.

Botanicactus, Mallorca.

Ik sluit dit artikel af met nog wat praktische informatie voor je bezoek aan de botanische tuin Botanicactus op Mallorca:

  • Adres: Carretera, 07640 Ses Salines, Illes Balears, Spanje
  • Website: Botanicactus.
  • Openingstijden: Elke dag geopend van 10:30 tot 16:30 uur.
  • Prijs: €11,00 voor volwassen, €5,00 voor kinderen.
  • Parkeren: Je kunt de auto gratis parkeren op het parkeerterrein naast de tuin.
  • Horeca: Bij de ingang kun je wat te drinken en snacks kopen.

Meer lezen over Mallorca? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.