Leestijd: 3 minuten.

Ben je van plan om een stedentrip Riga te maken? En ben je benieuwd wat dat ongeveer zal gaan kosten? In dit artikel zet ik al mijn gemaakte uitgaven op een rijtje om je zo een idee te geven van wat een stedentrip Riga ongeveer kost.

Samen met mijn zusje maakte ik in januari 2024 een 4 daagse stedentrip naar Riga. In totaal heeft mij dit €488,76 gekost. Om je een idee te geven van het budget voor Riga zet ik mijn gemaakte kosten hieronder voor je op een rijtje.

GA METEEN NAAR:
1. Vlucht.
2. Vervoer in Riga.
3. Accommodatie.
4. Eten & Drinken.
5. Bezienswaardigheden.
6. Totale kosten Riga.

Voor een retourtje Amsterdam – Riga betaalde ik €140,00 bij Transavia. Dit was inclusief stoelreservering voor zowel de heen- als de terugreis (á €26,00) + handbagage. Als ik geen stoel had gereserveerd had ik dus maar €114,00 kwijt geweest.

  • Vlucht: €140,00.

Omdat Riga een vrij compacte stad is, hebben we vrijwel alles lopend gedaan. Toch zijn er 3 momenten geweest waarop we gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer. Dit was op de heenweg om van het vliegveld naar het centrum te komen en andersom van het centrum terug naar het vliegveld. Daarnaast hebben we tijdens ons verblijf in Riga nog 1 keer de metro gepakt. Dit betekent dus we dus 3 keer gebruikt hebben gemaakt van het OV. Een kaartje kostte €1,50 per keer dus dit komt neer op een totaal van €4,50.

  • Vervoer: €4,50.

We verbleven in een eenvoudig hotel in het centrum van Riga. Voor 3 nachten inclusief ontbijt waren we samen €143,70 kwijt. De hotelkosten heb ik gedeeld door twee, omdat we deze kosten hebben gedeeld. Ik kom dan uit op een totaal van €71,85.

  • Kosten accommodatie: €71,85.

Tijdens onze stedentrip in Riga hebben we zowel de Letse keuken als de internationale keuken geproefd. Zo hebben we o.a. bij restaurant Rozengrals en Lido gegeten, maar ook een keer gekozen voor sushi en een burger. Op een shotje Riga Black Balsem na hebben we verder geen alcohol gedronken. In totaal hebben we per persoon €140,41 besteed aan eten & drinken.

  • Eten & drinken: €140,41.

Tijdens onze stedentrip hebben we verschillende bezienswaardigheden bezocht, waaronder het Zwarthoofdenhuis, de Petrikerk, de Dom van Riga en het museum van de bezetting van Letland. In totaal waren we voor alle bezienswaardigheden die we bezochten €44,50 kwijt.

  • Bezienswaardigheden: €44,50.

Als ik alle kosten bij elkaar optel, kom ik uit op een totaal bedrag van €488,76 voor een 4 daagse stedentrip Riga.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.