Leestijd: 2 minuten.

Cala Figuera is een idyllisch vissersdorpje aan de zuidoostkust van Mallorca dat wordt beschouwd als één van de meest fotogenieke plekken op het eiland. Vooral mensen die van fotograferen houden komen hier graag om de schoonheid en de tijdloze charme van dit authentieke Mallorcaans dorp vast te leggen. In dit artikel neem ik je mee naar Cala Figuera!

DIT GA JE LEZEN:
1. Waar ligt Cala Figuera?
2. Hoe kom je er?
3. Cala Figuera.
4. Fotografische route.
5. Tips voor accommodaties.

Cala Figuera is gelegen aan de zuidoostkust van Mallorca in Spanje.

  • Huurauto: De makkelijkste en snelste manier om in Cala Figuera te komen, is door er zelf met de (huur)auto heen te rijden. Bekijk hier de mogelijkheden van het huren van een auto op Mallorca.
  • Bus: Het is ook mogelijk om met de bus naar Cala Figuera te gaan. Dit duurt over het algemeen wel iets langer, omdat je vaak nog over moet stappen. Bekijk hier de dienstregeling.
  • Boot: Een andere mogelijkheid is om met de boot naar Cala Figuera te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Starfish.

Cala Figuera bestaat uit twee baaien: Caló d’en Busques en Caló d’en Boira. In deze baaien vind je de oude haven met de vismarkt, oude vissersbootjes en kleine vissershuisjes. Het feit dat Cala Figuera verder niet beschikt over een eigen zandstrand heeft ervoor gezorgd dat het dorp nog steeds de sfeer van het oude Mallorca heeft weten te behouden. Je vindt in Cala Figuera dan ook geen grote resorts maar alleen enkele kleinschalige hotels en appartementen.

Vissershaven Cala Figuera.
Haven Cala Figuera.

Wat erg leuk is om te doen tijdens je bezoek aan Cala Figuera is de fotografische route wandelen. De fotografische route in Cala Figuera bestaat uit 15 verschillende punten langs de baai waar je een bordje vindt met hierop een foto van vroeger op datzelfde punt. Op deze manier zie je hoe het dorp zich heeft ontwikkeld tot hoe het vandaag de dag is. Alle foto’s zijn aangeleverd door bewoners uit het dorp.

Cala Figuera, Mallorca.

Hieronder deel ik mijn favoriete accommodaties in Cala Figuera:

  • Hotel Santanyi Port: gerenoveerd 4-sterrenhotel in het centrum van Cala Figuera met buitenzwembad en restaurant. Bekijk hier de boekingsmogelijkheden.
  • Villa Lorenzo: hotel met 14 kamers, eigen zwembad en restaurant. Bekijk hier de boekingsmogelijkheden.

CHECKLIST CALA FIGUERA:
Bekijk hier de leukste hotels in Cala Figuera.
Koop een reisgids en ga goed voorbereid op pad.
Boek hier je activiteiten & tours in Cala Figuera.
Huur hier je auto in Cala Figuera.

Georganiseerd naar Cala Figuera? Bekijk dan de volgende aanbieder:
de Vakantiediscounter.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.