Iets noordelijker dan de bekende grote badplaatsen aan de Costa Brava vind je het authentieke vissersdorpje Calella de Palafrugell. Dit dorpje wordt gezien als één van de mooiste dorpjes van de Costa Brava. In dit atikel neem ik je mee naar Calella de Palafrugell!

Waar ligt Calella de Palafrugell?

Callela de Palafrugell ligt in het noordoosten van Spanje in de provincie Girona in de regio Catalonië.

Calella de Palafrugell

Hoe kom je er?

 • Vliegtuig: Het dichtsbijzijnde vliegveld bevindt zich in Girona, maar je kunt er ook voor kiezen om naar Barcelona te vliegen. Transavia heeft vaak mooie aanbiedingen. Vanaf het vliegveld kun je vervolgens de bus nemen of een auto huren.
 • Bus: Voor bustickets naar raad ik je Interbus.nu of FlixBus. Je moet dan wel eerst overstappen in Girona.
 • Auto: Ga je liever met de auto? Dat kan natuurlijk ook. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1400 km rijden naar Calella de Palafrugell. Je doet hier zo’n 14 uurtjes over.

Vergelijk hier vliegtickets
vliegtickets Girona
vliegtickets Barcelona

Het dorpje Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een oud vissersdorpje dat behoort tot de gemeente Palafrugell in de Catalaanse provincie Girona. In de zomermaanden is het hier vrij druk, maar je vindt er geen massatoerisme en grote hotels zoals op andere plekken aan de Costa Brava. Het leuke aan dit dorpje is dat het de charme van vroeger nog heeft behouden. Dit is terug te zien aan de traditionele vissershuisjes, authentieke vissersbootjes en smalle straatjes. Daarnaast heeft Calella de Palafrugell ook een aantal prachtige stranden en baaitjes. De ideale combinatie voor een heerlijke vakantie!

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR CALELLA DE PALAFRUGELL

Hotels in Calella de Palafrugell
Reisgidsen & Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours Costa Brava
Auto huren Costa Brava

Stranden van Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell heeft een aantal prachtige stranden en baaitjes die doormiddel van een wandelpad met elkaar zijn verbonden. Je vindt de volgende stranden in Calella de Palafrugell:

 • Playa de Malaespina
 • Cala Sant Roc
 • Port Pelegrí
 • Cala Sant Roc
 • Platja Els Canyissos
 • Platja d’en Calau
 • El Golfet
 • Port Bo
 • Playa Canadell
 • La Platgeta

Op de stranden langs de boulevard vind je enkele faciliteiten terug, maar op Platja el Golfet (linksonder) zijn er helemaal geen faciliteiten. Houd hier rekening mee als je dit strand bezoekt.

Calella de Palafrugell

HOTEL TIP: Op zoek naar een hotel in Calella de Palafrugell? Mijn tips zijn: Hotel Garbi & Hotel hcp.

Botanische tuin Cap Roig

Calella de Palafrugell beschikt over een botanische tuin van maar liefst 17 hectare groot. Cap Roig wordt beschouwd als één van de belangrijkste tuinen van de Middellandse Zee. De tuin wordt goed onderhouden en er bevinden zich meer dan duizend verschillende soorten planten van over de hele wereld. Daarnaast heb je vanaf de tuin ook nog eens een prachtig uitzicht over de kust. Wist je trouwens dat er in de zomer een muziekfestival in de botanische tuin wordt gehouden? Dit muziekfestival staat bekend onder de naam Cap Roig Festival. Een aantal jaar geleden, toen ik op een camping in Pals werkte, ben ik tijdens dit muziekfestival naar een concert van Pablo Alboran geweest. Echt een super gave ervaring!

 • Adres: Camí del Rus, s/n 17210 Calella de Palafrugell
 • Openingstijden: van april t/m september: 10:00 tot 20:00 uur. Van oktober tot maart: 10:00 tot 18:00 uur. In januari en februari en op zaterdagen en zondagen: 10:00 tot 18:00 uur.
 • Prijs: €10,00. Tickets koop je hier.

Wandelen: Camí de Ronda

Als je van wandelen houdt, zit je goed aan de Costa Brava. Eén van de bekendste wandelroutes is de Cami de Ronda. Dit is een wandelroute van maar liefst 200 kilometer langs de kust van de Costa Brava. Dit pad is ooit aangelegd als smokkelroute. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat een wandeling van 200 kilometer een beetje te veel van het goede is tijdens een vakantie, maar wat dacht je van een wat kortere wandeling vanaf het eerder genoemde baaitje El Golfet naar Llafranc? Op dit gedeelte van de route vind je hele goede wandelpaden en tijdens het wandelen geniet je van spectaculaire uitzichten op de kust.

Calella de Palafrugell

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR CALELLA DE PALAFRUGELL

Hotels in Calella de Palafrugell
Reisgidsen & Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours Costa Brava
Auto huren Costa Brava

Meer lezen over de Costa Brava? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links