Wanneer je in de Champagnestreek bent, kan een bezoek aan een champagnehuis natuurlijk niet ontbreken. Tijdens een weekendje weg in Reims kiezen we ervoor om een bezoek te brengen aan het grootste champagnehuis van de stad: Vranken Pommery. In dit artikel neem ik je mee naar onze rondleiding door champagnehuis Vranken Pommery in Reims.

Champagnehuis Vraken Pommery in Reims

Het champagnehuis Pommery is opgericht in 1836 door Narcisse Greno en werd jaren later overgenomen door de familie Pommery. Het domein is 50 hectare groot en heeft 18 kilometer aan kelders. In de kelders worden meer dan 20 miljoen flessen bewaard bij een temperatuur van 10 graden celsius. Dit alles op een diepte van 30 meter onder de grond. Bij een bezoek aan de kelders raad ik je aan warme kleding aan te trekken.

Champagnehuis Reims: Vranken Pommery

Rondleiding door Vranken Pommery

Bij champagnehuis Vranken Pommery kun je kiezen uit verschillende rondleidingen. Wij kozen voor een tour door de wijnkelders zonder gids + champagneproeverij. Door middel van een app wandel je een rondje door de wijnkelders terwijl je de interessante geschiedenis van het huis ontdekt.

Champagnehuis Reims: Vranken Pommery

Champagneproeverij

We sluiten de tour af met een champagneproeverij waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten champagnes. Wij kiezen voor de Brut Royale.

Villa Demoiselle

Naast de wijnkelders kun je ook Villa Demoiselle bezoeken. Deze Villa is de parel van de architectuur uit begin jaren 1900 en werd met alle pracht heropend in 2008 dankzij de passie van de eigenaren Paul-François en Nathalie Vranken.

Champagnehuis Reims: Vranken Pommery

Praktische informatie

  • Adres: 5 Place du Général Gouraud, 51100 Reims, Frankrijk
  • Openingstijden: Elke dag geopend van 10:00 tot 13:00 en 14:00 tot 18:00.
  • Prijzen: De prijzen verschillen per tour.