Wanneer je op vakantie bent op Ibiza mag een bezoek aan Dalt Vila zeker niet ontbreken. Dalt Vila is het oude centrum van Ibiza stad, de hoofdstad van het eiland. Wat er allemaal te zien & te doen is binnen de oude stadsmuren van Dalt Vila? Dat vertel ik je in dit artikel.

8x zien & doen in Dalt Vila in Ibiza stad

Dalt Vila in Ibiza stad is het historische centrum van de stad en betekent letterlijke Hoge Stad. Het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat Dalt Vila is gelegen op een berg. Om de stad te beschermen tegen piraterij werd er in de 16e eeuw een begin gemaakt aan de bouw van stadsmuren. Wist je trouwens dat Ibiza stad de best bewaard gebleven kustvesting aan de Middellandse Zee is? Dalt Vila werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO.

1. Betreed Dalt Vila via Portal de ses Taules

Dalt Vila kent 5 toegangspoorten waarvan Portal de ses Taules de bekendste is. Ik raad je aan om het oude centrum via deze poort te betreden.

2. Wandel over de stadsmuren

Net zoals bijna elke oude stad wordt ook Dalt Vila omringt door stadsmuren. Vroeger dienden deze muren ter verdediging van de stad. Nu is het gewoon leuk om over de eeuwenoude muren te wandelen.

Stadsmuren Ibiza stad

3. Slenter door de straatjes

Ben jij net als ik ook zo gek op lekker rond slenteren door kronkelende straatjes? Dan kun je je lol op in dalt Dalt Vila. Tijdens een wandeling door de eeuwenoude straatjes zal je steeds weer iets nieuws ontdekken.

4. Loop door Calle de la Conquista

Sla zeker Calle de la Conquista niet over. Op de buitenmuur van een exclusief hotel dat zich hier bevindt, hebben diverse bekende filmsterren hun handafdruk vereeuwigd. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde Spaanse actrice Penélope Cruz, maar ook de Nederlandse Nelly Frijda.

5. Bezoek de kathedraal & de kerk

Bovenaan de berg van Dalt Vila vind je de kathedraal: Cathedral de Santa María de las Nieves. Deze kathedraal zou gebouwd zijn op de grondvesten van een oude moskee. Iets meer naar beneden vind je de kerk: la Iglesia de Santo Domingo. Loop bij beiden zeker even naar binnen.

6. Bezoek een museum

Binnen de stadsmuren van Dalt Vila bevinden zich enkele musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk aan Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (het Archeologisch museum), Madina Yabisa (de geschiedenis van Ibiza ten tijden van de Moorse overheersing) en Museu Puget (een permanente tenstoonstelling van locale kunstenaars).

7. Spectaculair uitzicht over de stad

Het mooiste uitzicht over de stad heb je vanaf Baluarte de Santa Llúcia. Vanaf dit bastion kijk je over zowel de haven als de oude visserswijk uit. Ook vind je hier enkele originele kanonnen die de stad ooit beschermden. Tegenwoordig wordt het bastion gebruikt voor concerten en andere evenementen.

Uitizcht op Ibiza stad

8. Drink een vers sapje

Dorst gekregen van al dat wandelen? Plof dan neer op een terrasje en geniet van een heerlijk vers sapje. Aanraders zijn: Plaza del Sol en Ca’n Raio.

Wandelroute Dalt Vila

Wil je liever aan de hand van een wandelroute door Dalt Vila wandelen? Dat kan! Hier vind je 3 verschillende wandelroutes samengesteld door de gemeente van Ibiza.

HANDIG VOOR JE VAKANTIE OP IBIZA

Hotels in Ibiza
Reisgidsen & Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours op Ibiza
Auto huren Ibiza

Meer lezen over Spanje? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.