De Atacama woestijn is een 970 km lange woestijn in het noorden van Chili die bekend staat als de droogste woestijn ter wereld. Bij een woestijn en zoveel droogte denk je waarschijnlijk aan een saaie boel, maar niets is minder waar, want de Atacama woestijn in Chili is echt schitterend en er is genoeg te beleven. Ik heb een paar hoogtepunten voor je op een rijtje gezet!

San Pedro de Atacama

Ben je van plan om de Atacama woestijn in Chili te bezoeken? Dan is San Pedro de Atacama de ideale uitvalbasis. Toen ik hier in 2013 was, kozen we ervoor om een paar nachten in dit dorpje te verblijven en vanuit hier excursies te boeken met een excursiebusje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de woestijn te voet, per fiets of met de auto te ontdekken.

San Pedro de Atacama
San Pedro de Atacama

Valle de la Luna

Een tour naar Valle de la Luna mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan de Atacama woestijn in Chili. Valle de la Luna (de maanvallei) ligt op ongeveer 13 kilometer van San Pedro de Atacama. Hier vind je rotsformaties die lijken op maanlandschappen en aantal prachtige zandduinen.

Tip: Bezoek Valle de la Luna rond zonsondergang dan zijn de kleuren het mooist!

Valle de la Luna: Atacama woestijn
Valle de la Luna

Lagunas Altiplánicas

Een andere mooie tour is die naar de Lagunas Altiplánicas. De Lagunas Altiplánicas bevinden zich op ongeveer 90 kilometer van San Pedro de Atacama en liggen op een hoogte van ongeveer 4000 meter. Op deze hoogte vind je 2 prachtige meren: Laguna Miscanti en Laguna Minique. Als je geluk hebt, kom je ook nog een aantal dieren tegen, zoals llamas en vicuñas.

Lagunas Altiplánicas: Ataccama woestijn
Lagunas Altiplánicas

El Tatio Geysers

De Tatio Geysers mogen ook zeker niet ontbreken. De geisers bevinden zich op ongeveer 89 kilometer van San Pedro de Atacama en liggen op een hoogte van maar liefst 4200 meter boven zeeniveau. Je vindt hier meer dan 80 actieve geisers.

Tip: Trek warme kleding aan, want het is ’s ochtendsvroeg behoorlijk koud bij de geisers. Ik had het geluk dat ik een lieve gids had van wie ik zijn jas mocht lenen. Mocht je willen zwemmen in één van de wartmebaden dan is dit mogelijk dus neem je zwemkleding mee.

El Tatio Geysers: Atacama woestijn
El Tatio Geysers

Laguna Cejar

And last but not least.. Laguna Cejar. Laguna Cejar is een zoutmeer in de Atacama woestijn die op maar 16 kilometer van San Pedro de Atacama ligt. Het is heerlijk om even in het meer te dobberen terwijl je van de prachtige omgeving geniet.

Tip: Neem je zwekleding mee, want je kunt hier dus zwemmen!

Laguna Cejar: Atacama woestijn
Laguna Cejar