De Blautopf in Blaubeuren is een kraakheldere blauwe bron gelegen op ongeveer 16km van Ulm. De kleur van de Blautopf is zo mooi en helder dat het bijna onwerkelijk lijkt. In dit artikel vertel ik je meer over de Blautopf in Blaubeuren!

De Blautopf in Blaubeuren

Op Instagram had ik foto’s voorbij zien komen van de Blautopf en dat maakte mij enthousiast om ook die kant op te gaan. Ik wilde namelijk weleens zien of het water van de Blautopf in Blaubeuren echt zo blauw is als dat het er op de foto’s uitzag en ik kan je vertellen: het is écht zo!

Blautopf in Blaubeuren

Uit de 21 meter diepe Blautopf stroomt tussen de 310 en 32.000 liter water per seconde. Het is daarmee één van de diepste en grootste bronnen van Duitsland. Er gaan talloze sprookjes en mythen de ronde over de Blautopf en een zeemeermin die in de diepte van de Blautopf zou moeten leven. Of dit echt zo is? Ik weet het niet. Wij hebben haar in ieder geval niet gezien 😉

Blaubeuren is meer dan de Blautopf

De Blautopf is de voornaamste reden dat reizigers richting Blaubeuren gaan, maar er is nog meer te toen in dit schattige dorpje. In Blaubeuren vind je onder andere een prehistorisch museum en een klooster die je kunt bezoeken. Daarnaast is het ook heerlijk om gewoon even rond te dwalen en je te laten verwonderen door alle prachtige vakwerkhuizen.

Lees ook: Reisverslag: 12 daagse tour door Nederland & Duitsland

Hoe kom je er?

  • Auto: Vanaf Utrecht is het 659 km naar Blaubeuren. Dat is zo’n 6,5 uur rijden.
  • Trein: Het is ook mogelijk om met de trein naar Blaubeuren te gaan. Vanaf Utrecht leg je de volgende route af:
    Utrecht – Duisburg – Ulm – Blaubueren. De rit duurt ongeveer 9 uurtjes. Tickets boeken doe je heel makkelijk via NSInternational.nl.
  • Bus: Met Flixbus kun je de bus richting Ulm nemen waar je vervolgens overstapt naar Blaubeuren. Afhankelijk van het aantal keer overstappen duurt deze rit zo’n 12 tot 13 uur.

Tip: Boek je treinticket op tijd zodat je kunt profiteren van super scherpe prijzen!

Tips voor accommodaties in Blaubeuren

In het dorpje Blaubeuren zijn maar 4 hotels. Wij verbleven één nachtje in hotel Ochsen, een traditioneel Duits familie hotel. Het hotel verzorgt iedere ochtend een uitgebreid ontbijt en daarnaast kun je er ook heerlijk wat eten en drinken op het terras.

*Dit artikel bevat affiliate links