De Broekpolder is een prachtig natuurgebied van ruim 400 hectare in Vlaardingen waar je heerlijk kunt wandelen en andere activiteiten kunt ondernemen. Nu we de afgelopen tijd niet zoveel konden doen vanwege het corona virus heb ik geregeld een wandelingetje door de polder gemaakt en ben ik steeds meer gaan waarderen wat voor moois wij hier om de hoek hebben.

De Broekpolder in Vlaardingen

De Broekpolder is een natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen. Het gebied grenst aan het Midden-Delfland. Het landschap van de Broekpolder is erg gevarieerd. Je vindt er grote plassen, polder en jong bos. Er loopt in de Broekpolder ook een grote kudde Schotse Hooglanders rond en je vind er allerlei soorten vogels.

Schotse hooglanders: Broekpolder

Wat te doen in de Broekpolder?

Ik kom zelf voornamelijk in de Broekpolder om te wandelen, maar je kunt er uiteraard ook andere activiteiten ondernemen. Ik zet er enkele voor je op een rijtje:

  • Wandelen: Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes. Een wandeling met een gids is ook mogelijk.
  • Mountainbiken: In de Broekpolder vind je een 12 kilometer lange mountainbike route. Ik heb me laten vertellen dat dit de langste single track van Nederland is. Er zijn twee verschillende routes: een rode en een blauwe. De rode is voor gevorderden en de blauwe is voor iedereen.
  • Varen: Wil je vanaf het water genieten van de mooie natuur? Dan kun je mee met de fluisterboot Andante. Je kunt natuurlijk ook zelf een sloep huren en varen.

Voor kinderen

Voor kinderen is er ook genoeg te doen in de Broekpolder.

  • Klauterwoud: dit is een groot speelterrein waar kinderen kunnen spelen met water en modder.
  • Educatief archeologisch erf: hier kun je terecht voor informatie over de Vlaardingencultuur. Je vind hier ook een huisje terug uit de Steentijd. Het Educatief archeologisch erf is elke zondag open van 12:00 uur tot 15:00 uur.

Hoe kom je er?

De Broekpolder ligt in het noordwesten van Vlaardingen op zo’n 20 minuten rijden van Rotterdam. De auto kun je gratis langs de kant van het Klauterwoud parkeren of op de parkeerplaats van de Polderpoort.