De Eibsee is een prachtig bergmeer aan de voet van de Zugspitze in de Duitse Alpen. In de winter wordt dit gebied druk bezocht door wintersporters, maar in de zomer is het hier ook heerlijk vertoeven. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een bezoek aan de Eibsee in Duitsland!

De Eibsee

De Eibsee wordt beschouwd als één van de mooiste meren van de Duitse Alpen en na ons bezoek aan dit meer afgelopen zomer kan ik niet anders dan dit beamen. Toen wij bij het meer aankwamen, kon ik bijna wel huilen van blijdschap. Wat had ik hier lang op gewacht en wat was het prachtig! Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, ligt de Eibsee aan de voet van de berg de Zugspitze. De Zugspitze is met een hoogte van 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland. Het meer is ontstaan ​​door de val van gigantische rotsen tijdens de laatste Ijstijd en dankt zijn naam aan de ‘Eiben‘ oftewel de taxusbomen die hier vroeger in grote aantallen rond het meer groeiden.

Eibsee, Duitsland

Activiteiten aan de Eibsee

Aan de Eibsee kun je verschillende activiteiten ondernemen. Zo is er bijvoorbeeld een boothuisje waar je bootjes en waterfietsen kunt huren. Wij huurden een waterfiets voor 2 uurtjes en gingen hiermee het hele meer rond. Het boothuisje aan de Eibsee is geopend vanaf eind april t/m begin oktober. Daarnaast kun je ook heerlijk wandelen en fietsen aan de Eibsee. Een rondje om het meer is zo’n 7 km. Een andere leuke activiteit is een rit met de kabelbaan naar de top van de Zugspitze. Toen wij hier waren, was de top van de berg helaas niet te zien door de dikke mist dus hebben wij ervoor gekozen om dit over te slaan.

Eibsee

Eten en drinken

Aan de meer bevinden zich een restaurant, een kiosk en een ijssalon. Omdat wij zelf geen eten mee hadden genomen, kozen wij ervoor om een hapje te eten in het restaurant. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Eibsee en de Zugspitze. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf eten en een kleedje mee te nemen en lekker te gaan picknicken aan de rand van het meer.

Hoe kom je er?

De Eibsee ligt tegen de grens van Oostenrijk. De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Vanaf Utrecht is het zo’n 838 km tot aan de Eibsee. Dit is een autorit van ongeveer 9 en een half uur.

Parkeren

Wij kwamen redelijk vroeg aan bij de Eibsee en konden de auto nog parkeren op het parkeerterrein net naast het meer. Kom je wat later aan dan is de kans groot dat de parkeerplaats vol is. Ik raad aan om dan in Grainau te parkeren. Vanaf Grainau is het ongeveer 4km wandelen naar het meer.

Tips voor accommodaties aan de Eibsee

Aan het meer zelf ligt maar één hotel. Dit is het 4* Eibsee Hotel. Ben je op zoek naar een goedkoper hotel dan raad ik je aan om in Grainau of Garmisch-Partenkirchen een hotel te boeken.

Meer lezen over Duitsland? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links