De Eibsee is een prachtig bergmeer aan de voet van de Zugspitze in de Duitse Alpen. In de winter wordt dit gebied druk bezocht door wintersporters, maar in de zomer is het hier ook heerlijk vertoeven. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een bezoek aan de Eibsee in Duitsland!

Waar ligt de Eibsee?

De Eibsee is een meer in de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland. Het meer ligt op zo’n 9 km van Garmisch-Partenkirchen en op ongeveer 100 km van München.

Hoe kom je er?

  • Auto: De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Vanaf Rotterdam is het zo’n 892 km tot aan de Eibsee. Dit is een autorit van ongeveer 9 uur.
  • Trein: Vanuit Nederland kun je ook met de trein naar München reizen. Tickets boek je heel makkelijk via NSInternationaal. Vanaf hier neem je de regionale trein naar Garmisch-Partenkirchen.

De Eibsee: verborgen pareltje

De Eibsee wordt beschouwd als één van de mooiste meren van de Duitse Alpen. Na ons bezoek aan dit meer afgelopen zomer kan ik niet anders dan dit beamen. Toen wij bij het meer aankwamen, kon ik bijna wel huilen van blijdschap. Wat had ik hier lang op gewacht en wat was het prachtig! Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, ligt de Eibsee aan de voet van de berg de Zugspitze. De Zugspitze is met een hoogte van 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland. Het meer is ontstaan ​​door de val van gigantische rotsen tijdens de laatste Ijstijd en dankt zijn naam aan de ‘Eiben‘ oftewel de taxusbomen die hier vroeger in grote aantallen rond het meer groeiden.

de Eibsee, Duitsland

Activiteiten aan het meer

Aan de Eibsee kun je verschillende activiteiten ondernemen. Bij het boothuisje kun je bijvoorbeeld bootjes en waterfietsen huren. Wij kozen ervoor om een waterfiets te huren voor 2 uurtjes en fietsten het hele meer rond. Het boothuisje is geopend vanaf eind april t/m begin oktober. Daarnaast kun je ook heerlijk wandelen en fietsen aan de Eibsee. Een rondje om het meer is zo’n 7 km. Een andere leuke activiteit is een rit met de kabelbaan naar de top van de Zugspitze. Toen wij hier waren, was de top van de berg helaas niet te zien door de dikke mist dus hebben wij ervoor gekozen om dit over te slaan.

Ook leuk: Neem een sup board mee een ga suppen

de Eibsee

Praktische info – Eibsee

  • Parkeren: Naast het meer vind je een parkeerterrein waar je de auto kunt parkeren. Voor 4 uurtjes betaal je €8,00. Als de parkeerplaats vol is, raad ik je aan om in Grainau te parkeren. Vanaf Grainau is het ongeveer 4 km wandelen naar het meer.
  • Eten & drinken: Aan het meer bevinden zich een restaurant, een kiosk en een ijssalon. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Eibsee en de Zugspitze. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf eten en drinken mee te nemen en te picknicken aan de rand van het meer.

de Eibsee

Tips voor accommodaties

Aan het meer zelf ligt maar één hotel. Dit is het 4* Eibsee Hotel. Ben je op zoek naar een goedkoper hotel dan raad ik je aan om in Grainau of Garmisch-Partenkirchen een hotel te boeken.

Meer plekken in Duitsland ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links