Een plastic zee aan de Costa de Almería? Dat klinkt misschien een beetje gek en onaantrekkelijk en om eerlijk te zijn is dat is het ook. De term verwijst naar de grote hoeveelheid plastic kassen die zich aan de Costa de Almería bevinden. Bijna al onze groenten en fruit komen uit deze plastic kassenzee in Spanje.

Plastic zee Costa de Almería

De plastic zee aan de Costa de Almería is dus geen echte zee, maar een super grote oppervlakte van ongeveer 30.000 hectare met allemaal plastic kassen. In 1963 is men begonnen met het bouwen van deze kassen. Wist je trouwens dat dit gebied als enige (door de mens gemaakte constructie) te zien is vanuit de ruimte?

Plastic zee: Costa de Almería

Lees ook: 7 tips voor de Costa de Almería

Toen ik in 2015 als reisleidster werkte aan de Costa de Almería heb ik zelf met de auto door dit gebied gereden en de kassen van dichtbij gezien. Het leek wel alsof ik door het Westland in Nederland reed, maar dan net een beetje anders. Langs de weg zag ik allemaal krotten en de leef- en werkomstandigheden zagen er niet al te best uit. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt zien als je naar de Costa de Almeria gaat voor een strandvakantie, maar het is wel de realiteit. Je merkt er trouwens alleen wat van tijdens de rit van het vliegveld naar het hotel. Eenmaal op bestemming merk je hier niks meer van.

Plastic zee: Costa de Almería

Waar vind je de plastic zee?

Om precies te zijn vind je de plastic zee in de deelregio Poniente Almeriense van de provincie Almería in de regio Andalusië. De kassen bevinden zich tussen het dorpje Níjar in het oosten tot aan het dorpje Dalías in het westen.

Had jij al eens gehoord van de platstic zee?