Een woestijn in Spanje? Ja, je leest het goed. In het zuiden van Spanje in de provincie Andalusië vind je de Tabernas woestijn. De Tabernas wordt beschouwd als de enige echte woestijn van het Europese continent. In dit artikel vertel ik jullie meer over deze fascinerende woestijn waar verschillende Hollywood Westers zijn opgenomen.

De woestijn

De Tabernas woestijn ligt in het zuiden van Spanje in de provincie Andalusië en heeft een oppervlakte van ongeveer 280 km². De zon schijnt hier het hele jaar door en er valt de minste regen van heel Europa (250mm per jaar). Het landschap van de woestijn lijkt een beetje op dat van een maanlandschap. Je vindt er namelijk indrukwekkende rotspartijen, ravijnen, steile geulen en hellingen. Verder vind je in de Tabernas ook wat cactussen, palmbomen en vetplanten.

Tabernas woestijn
Photo by: Anna Fuster

De Tabernas woestijn toont veel overeenkomsten met het Noord-Amerikaanse Wilde Westen. Dit is ook de reden dat dit gebied erg aantrekkelijk was én nog steeds is voor filmmakers. Wist je bijvoorbeeld dat onder andere de films The Good, the bad and the Ugly en Indiana Jones hier (deels) opgenomen zijn?

Mini Hollywood

In de Tabernas woestijn vind je het leuke themapark Mini Hollywood. Ik ben hier een aantal jaren terug een keer geweest toen ik als reisleidster werkte aan de Costa de Almería. Het themapark Mini Hollywood bestaat uit verschillende zones. Zo vind je er uiteraard een Western dorp, maar ook een zoölogisch reservaat (met meer dan 800 dieren), een zwembad en een restaurant. Ook kun je er verschillende shows bekijken waaronder een Western en een papegaaien show.

  • Kosten: 4 tot 12 jaar: €13,60, vanaf 12 jaar: €22,90
Mini Hollywood: Tabernas woestijn
Mini Hollywood

Hoe kom je in de Tabernas woestijn?

De Tabernas woestijn ligt in het zuiden van Spanje in de provincie Andalusië. De dichtsbijzijnde stad is Almería en ligt op ongeveer 30 kilometer van de woestijn. Om in de Tabernas woestijn te komen neem je de A92 en vervolgens de N340.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen in de omgeving van de Tabernas woestijn? Lees dan 7 tips voor aan de Costa de Almería!