De watervallen van Triberg, gelegen in het Zwarte Woud, behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. De watervallen zijn uitgegroeid tot één van de meest populaire uitstapjes in het Zwarte Woud en zijn een belevenis voor jong en oud. In dit artikel vertel ik je meer over het stadje Triberg en de watervallen!

Het stadje Triberg

Triberg is een klein stadje in het Zwarte Woud met ongeveer 4700 inwoners. In het centrum van de stad vind je voornamelijk souvenierswinkeltjes en restaurants. Toen wij in augustus 2020 in Triberg waren, vonden wij het leuk om even een kort rondje door het centrum te wandelen, maar uiteindelijk draaide het natuurlijk allemaal om de grootste trekpleister van de stad: de 7 watervallen van Triberg.

De watervallen van Triberg

De watervallen van Triberg behoren met een lengte van ongeveer 163 meter tot één van de hoogste watervallen van Duitsland. Het water dat hier naar beneden klettert is afkomstig uit de rivier de Gutach en valt in 7 verschillende gedeeltes naar beneden. Dit is dus ook meteen de reden waarom ik het steeds over watervallen heb…

De kosten om de watervallen te bezoeken zijn €6,00. Je kunt de watervallen betreden via 4 verschillende ingangen. Wij namen de hoofdingang, beneden in het stadje. Vervolgens maakten wij een wandeltocht van ongeveer 2,5 km. Onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen zoals een plateau en een brug. Tijdens de wandeling kom je ook bordjes tegen met informatie over het watervalgebied en over de dieren en planten die in dit gebied leven. Wij kwamen wij een prachtige Notenkraker tegen!

Hoe kom je er?

  • Auto: Vanaf Utrecht is het zo’n 645km tot aan Triberg. Hier doe je ongeveer 7 uurtjes over.
  • Trein: Met de trein ben je ook super snel in Triberg. Vanuit Utrecht leg je de volgende route af om in Triberg te komen: Utrecht – Karlsruhe – Triberg. Deze rit duurt 6 uur en 35 minuten. Tickets boeken doe je heel makkelijk via NSInternational.nl.

Tip: Boek je treinticket op tijd zodat je kunt profiteren van super scherpe prijzen!

Meer lezen over Duitsland? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links