Net buiten het centrum van Vlaardingen, aan de oevers van de Nieuwe Maas, ligt het 4-sterren Delta hotel. Op deze prachtige plek aan het water kun je terecht om te overnachten, een hapje te eten, te vergaderen of een feestje te vieren. En dit allemaal met uitzicht op voorbijvarende schepen in de Nieuwe Maas. Mooier kan bijna niet, toch?

Hotel in nautische sferen

Op de website van het Delta hotel staat dat zij zich laten inspireren door de zee en de wereld van oceaanzeilers. Wanneer we aankomen bij het hotel is dit meteen terug te zien. Voor het hotel ligt een anker en binnen in het hotel zien we gordijnen van zeildoek en lampenkappen met de afdruk van een zeekaart. De kamers van het Delta Hotel zijn ook ingericht in nautische stijl. Vandaar ook de namen: matroos, stuurman en de kapitein suite.

Kapitein suite – room with a view

Na het inchecken kunnen we niet wachten om naar onze kamer te gaan. We mogen namelijk een nachtje slapen in de Kapitein suite met balkon. Wanneer we de kamer binnenstappen, rennen we meteen naar het raam: wat een tof uitzicht! Onze kamer is gelegen aan de waterzijde en biedt uitzicht op de Nieuwe Maas. Door de grote ramen kun je alle voorbijvarende watertaxi’s, schepen en zeiljachten zien. Verder heeft de kamer een aparte zitruimte, een bureau, een badkamer met bad en douche en koffie- en theefaciliteiten.

Delta hotel Vlaardingen: kapitein suite

’s Avonds kiezen we ervoor om de gordijnen open te laten en te genieten van alles wat er op het water gebeurt. Vlaardingen kan dan wel onze hometown zijn, maar zo’n uitzicht hebben wij thuis niet.

Grand Café Nautique

Zin om lekker te eten? Dan hoef je het hotel niet uit. In Grand Café Nautique kun je namelijk heerlijk eten. Ook vanuit het hier heb je weer mooi uitzicht op de Nieuwe Maas. Wil je liever buiten zitten en genieten van het kabbelende water? Ook dit kan! Er ligt namelijk een mooi buitenterras rondom het café. Tijdens ons verblijf in het Delta hotel mochten wij twee keer aanschuiven aan een tafeltje in Grand Café Nautique. Eén keer voor een drie gangendiner en één keer voor het ontbijt. Dikke vette aanrader!

Handig om te weten – Delta Hotel

  • Het hotel beschikt over 81 kamers in verschillende prijsklassen.
  • Grand Café Nautique is ook toegankelijk zonder dat je in het hotel verblijft.
  • Super vriendelijk personeel.
  • Een vergadering of feestje? Dit kan in één van de zalen.
  • Tegenover het hotel kun je gratis parkeren.
  • Ook leuk als je zelf in Vlaardingen woont!

Adres: Maasboulevard 15, 3133 AK Vlaardingen

Ook overnachten in het Delta Hotel?

Wil jij ook overnachten in het Delta hotel? Op de website van het hotel kun je heel makkelijk een kamer reserveren.

Op zoek naar andere toffe accommodaties? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links