Het strand van Es Trenc, gelegen in het zuiden van Mallorca, is één van de bekendste stranden van het eiland. Door het kristalheldere water en het fijne witte zand doet dit strand een beetje tropisch aan. Maar niks is minder waar: je bent gewoon in Spanje, op enkele uurtjes van Nederland vandaan. Hoewel ik al aardig wat keren op dit prachtige eiland ben geweest, ontdekte ik dit pareltje toch pas 3 jaar geleden. In dit artikel vertel ik je alles over dit tropisch paradijsje op Mallorca!

Het strand Es Trenc: Mallorca

Het strand van Es Trenc bevindt zich aan de zuidkust van het eiland Mallorca. Het strand is gelegen in een beschermd natuurgebied en is omringt door natuurlijk duinlandschap. Met een kustlijn van meer dan 2 kilometer is dit één van de langste stranden van het eiland. Aan het strand vind je geen hotels en resorts, maar alleen enkele chiringuitos (strandtentjes) waar je terecht kunt voor een drankje of iets lekkers. Ik raad je wel aan om zelf ook wat eten en drinken mee te nemen, want de afstand tot de chirinhuitos is best groot en het is er best prijzig.

Es Trenc: Mallorca

Het strand loopt geleidelijk af en is daardoor zeer geschikt voor gezinnen. Houd er wel rekening mee dat bepaalde delen voor naaktrecreanten zijn. De meerderheid van de bezoekers draagt echter wel zwemkleding. Het is ook belangrijk om te weten dat het op het strand van Es Trenc in de zomermaanden erg druk is. Als je vanaf de parkeerplaats richting het strand loopt, zal het je meteen opvallen dat er direct bij de ingang heel veel mensen liggen. Ik raad je aan om een stukje verder te lopen en daar een rustiger plekje uit te zoeken.

Salinas d’Es Trenc: Mallorca

Achter het strand van Es Trenc liggen de Salinas d’Es Trenc waar nu nog steeds zeezout wordt gewonnen. Er bevindt zich hier ook een winkeltje waar je het bekende Flor de sal (bloem van zout) kunt kopen. Het leuke aan de producten is dat je verschillende smaken hebt. Denk bijvoorbeeld aan: Mediterraanse kruiden, specerijen, rozenblaadjes, zwarte olijven of citroen. Wist je trouwens dat het zout uit Mallorca ook wel ’the white gold of Mallorca’ wordt genoemd?

Photo by: dronepicr

Hoe kom je er?

De beste manier om bij het strand van Es Trenc te komen is met de auto. Het strand ligt op 15 minuten rijden van het dorpje Campos. Vanuit Campos volg je de weg naar Colònia de Sant Jordi (Ma 6040) tot je een wegwijzer met Es Trenc ziet. Je vindt hier een betaalde parkeerplaats dichtbij het strand.

>> Bekijk hier de mogelijkheden van het huren van een auto

Tips voor accommodaties vlakbij Es Trenc

Zoals ik al aangaf, zijn er direct aan het strand geen accommodaties te vinden. In de omliggende omgeving vind je genoeg leuke accommodaties. Denk bijvoorbeel aan Campos of Colonia de Sant Jordi.

Meer plekken van de Balearen ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links