In dit artikel neem ik je mee naar etappe 10 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Cirueña naar Viloria de Rioja. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

DIT GA JE LEZEN:
1. Geen ontbijt?
2. Santo Domingo de la Calzada.
3. Foodtruck in Grañon.
4. Nieuwe regio: Castilla y León.
5. Viloria de Rioja, ons eindpunt van vandaag.

Etappe 10 Camino Francés.

  • Start- en eindpunt: Cirueña – Viloria de Rioja.
  • Aantal kilometers: ongeveer 20.
  • Albergue: Albergue Parada Viloria in Viloria de Rioja.
  • Aantal blaren: Nog maar 2.

TIP: Bekijk hier accommodaties in Viloria de Rioja.

Geen ontbijt?

De eigenaar van de bar in Cirueña vertelde mij gisteren dat hij altijd om 6 uur open gaat voor ontbijt. De Italiaan en ik kiezen er daarom voor om meteen om 6 uur die kant op te gaan zodat we lekker vroeg kunnen beginnen en niet zo lang in de hitte hoeven te lopen. Als we rond kwart over 6 aankomen bij de bar is hij echter nog gesloten. Even later komt er een meid aanrijden die de deur van de bar opent. Ze zegt dat het nog een half uur zal duren voordat ze iets heeft, want de oven moet nog aan en daarna kunnen de croissantjes en broodjes er pas erin. We hebben beiden geen zin om hier op te wachten dus bestellen we alleen een koffie en een banaan. De Italiaan heeft nog mueslirepen in zijn tas en geeft mij er één. Zo hebben we toch nog een redelijk ontbijtje. Daarna gaan we op pad.

Santo Domingo de la Calzada.

Na ongeveer 6 kilometer komen we aan in Santo Domingo de la Calzada. Het dorpje ziet er leuk uit dus ik maak uiteraard wat foto’s. Opeens zie ik een Koreaanse meid die ik al vaker heb gezien. We zijn super blij elkaar weer te zien en maken even kort een praatje. Daarna zoeken we een barretje op en bestellen we weer koffie, dit keer met cake. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor werk de Italiaan doet dus vraag ik het hem. Hij vertelt dat hij politieagent is in Toscane. We hebben het vervolgens over van alles en nog wat en kletsen veel meer dan dat we gisteren deden.

Foodtruck in Grañon.

Dan komen we aan in het dorpje Grañon. Hier staat een foodtruck waar we alle twee een verse jus en een tosti bestellen. Daarna gaan we weer verder.

Nieuwe regio: Castilla y León.

Na Grañon laten we de regio La Rioja achter ons en komen we aan in de regio Castilla y León. Dit is te herkennen aan het grote bord dat er staat. Natuurlijk moet dit even vastgelegd worden dus stoppen we en maakt de Italiaan een foto. Het eerste dorpje waar we doorheen lopen in Castilla y León is Redecilla del Camino, het tweede dorpje Castildelgado en het laatste dorpje is Viloria de Rioja.

Viloria de Rioja, ons eindpunt van vandaag.

We verblijven hier in Albergue Parada Viloria. Een bed kost hier 9 euro en het avondeten en het ontbijt is “donativo”. We mogen dus zelf wat geld in een bakje stoppen. Als we ingecheckt zijn, ga ik eerst even douchen en daarna doe ik een wasje. Om 7 uur is het gezamenlijk diner. Samen met nog 9 andere pelgrims genieten we van een heerlijke paella en kletsen we over onze ervaringen.

etappe 10 Camino Francés

Het was een mooie dag!

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues op de Camino
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links