In dit artikel neem ik je mee naar etappe 11 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Viloria de Rioja naar Villafranca Montes de Oca. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

DIT GA JE LEZEN:
1. Etappe 11 Camino Francés.
2. Vroeg ontbijt in de albergue.
3. Start etappe 11 Camino Francés.
4. Het bevalt me wel zo.
5. Nog 550 km tot Santiago.
6. Villafranca Montes de Oca.

Etappe 11 Camino Francés.

  • Start- en eindpunt: Viloria de Rioja – Villafranca Montes de Oca.
  • Aantal kilometers: ongeveer 20.
  • Albergue: Albergue San Antón Abad in Villafranca Montes de Oca.
  • Aantal blaren: Ik heb nergens meer last van.

etappe 11 Camino Francés

TIP: Bekijk hier accommodaties in Villafranca Montes de Oca.

Vroeg ontbijt in de albergue

Mijn biologische klok werkt prima. Elke dag word ik rond 5 uur wakker. Ook vanochtend dus. Ik blijf nog wel even liggen, omdat ik niemand wil storen, maar als de wekker van de Italiaan gaat, ga ik er ook uit. We pakken onze tassen in en lopen naar beneden om te ontbijten. Gisteren heeft de eigenaresse van de albergue al uitgelegd hoe het werkt. Iedereen mag 1 eitje, 1 appel en 1 koekje pakken. Verder zijn er crackers, jam, chocoladepasta, muesli, melk etc. Nadat we ontbeten hebben, stoppen we wat geld in het bakje en gaan we op pad.

Start etappe 11 Camino Francés

Het eerste dorpje waar we doorheen lopen is Villamayor del Río. Hier stoppen we bij een albergue om koffie te drinken en neem ik ook nog een snicker mee voor onderweg. Het volgende dorpje waar we doorheen lopen is Belorado. Het valt me op dat hier best wel wat street art te vinden is. Daar ben ik gek op dus ik schiet aardig wat plaatjes.

Het bevalt me wel zo…

We wandelen weer verder en komen in Tosantos. Hier willen we weer wat eten en drinken, maar helaas is de bar dicht. We bellen het telefoonnummer op wat we op een briefje zien hangen en de eigenaresse vertelt dat ze boodschappen aan het doen is en het duurt nog wel even voordat ze terug is. We hebben geen zin om te wachten en gaan verder. Het bevalt me wel zo. Een uurtje wandelen, op een terrasje zitten om wat eten en drinken en weer verder. In Villambistia proberen we het daarom nog een keer en dit keer hebben we geluk. We hebben nog net 10 minuten om wat te bestellen en dan gaat de bar dicht. Dit keer ga ik niet voor een koffie maar voor een verse smoothie.

Nog 550 km tot Santiago

Als we verder lopen, zie ik een paaltje staan waarop staat dat het nog 550 km lopen is tot Santiago. Uiteraard stop ik even om een foto te maken. Het dorpje net voor onze eindbestemming is Espinosa del Camino. Hier besluiten we niet te stoppen, omdat het nog maar 3.6 km is tot Villafranca Montes de Oca.

Villafranca Montes de Oca

Voordat we op zoek gaan naar onze hostel, ploffen we eerst nog even neer op een terrasje voor tortilla. In Villafranca Montes de Oca verblijven we in Albergue San Anton Abad. We betalen hier €15,00 p.p. en slapen in een slaapzaal met 9 stapelbedden, wat dus betekent dat we met 18 mensen zijn. Om 7 uur eten we wat in het restaurant en maken we plannen voor morgen. We willen een iets langere dag maken van ongever 24 km. zodat we de dag daarna optijd in Burgos zijn en alle tijd hebben om de stad te ontdekken. Dit wilde ik in Logroño ook, maar dat liep toen helaas anders. Op dit moment heb ik geen last meer van blaren of andere gekke dingen dus ik denk dat het wel goed moet komen.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links