Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 13 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Cardeñuela Ríopico naar Burgos. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 13 Camino Francés in het kort:

  • Start- en eindpunt: Cardeñuela Ríopico – Burgos.
  • Aantal kilometers: ongeveer 14.
  • Albergue: Albergue de Peregrinos Casa del Cubo in Burgos.
  • Aantal blaren: 0.

DIT GA JE LEZEN:
1. Ontbijt erin en op naar Burgos.
2. Aankomst Burgos.
3. Burgos ontdekken.
4. Eten & naar bed.

Ontbijt erin en op naar Burgos.

Rond kwart voor 6 zitten we aan het ontbijt in Albergue Via Minera. Het ontbijt stelt niet heel veel voor, maarja wat wil je voor €3,50? Als onze magen gevuld zijn, gaan we op pad. Vandaag hoeven we maar 14 km te wandelen tot we in Burgos zijn. Dit hebben we expres zo gepland zodat we genoeg tijd hebben om de stad te ontdekken en om er zeker van te zijn dat we een slaapplekje hebben. Het is namelijk erg druk op de Camino en de albergue waar we naartoe willen doet niet aan reserveringen.

Ontbijt Albergue Via Minera.

De omgeving is niet heel bijzonder.

Vandaag is het qua wandeldag verder niet heel bijzonder. Vanuit Cardeñuela de Ríopico lopen we al snel industriegebied in. Soms kletsen we wat, soms zeggen we helemaal niks tegen elkaar, maar het voelt goed. Net voordat we het centrum van Burgos binnen wandelen, stoppen we nog even bij een barretje voor koffie en wat te eten.

Aankomst Burgos.

Rond 10e komen we als één van de eerste aan bij Albergue de Peregrinos Casa del Cubo in Burgos. Omdat de albergue pas om 12 uur opengaat en we het zonde vinden van de tijd om 2 uur voor de deur te wachten, gaan we alvast de kathedraal bezichtigen. Als we terugkomen, zien we een lange rij met tassen voor de albergue en zetten wij onze backpack er ook maar bij. Als om 12 uur de deur van de albergue opengaat, staat iedereen op en kan het inchecken beginnen. Na een half uurtje zijn wij aan de beurt. We krijgen een briefje mee met ons bed nummer er op en gaan op zoek. Als we ons bed gevonden hebben, maken ‘m op en droppen we onze spullen. Douchen doen we later wel. We willen eerst wat eten en stad zien.

Wachtrij bij de albergue.

TIP: Bekijk hier accommodaties in Burgos.

Burgos ontdekken.

Ik ben zó blij dat ik me vandaag gewoon goed voel en dat het zonnetje schijnt. Zo kan ik optimaal van Burgos genieten. Het eerste wat we doen, is een plekje zoeken om te eten (want pelgrims hebben altijd trek). Daarna gaan we de stad ontdekken. Af en toe zie ik wat muurschilderingen en uiteraard maak ik daar foto’s van. Verder komen we langs Plaza Mayor, Arco de Santa Maria en wat knusse straatjes. We sluiten af met een bezoek aan de kasteelruïne en daarna gaan we terug naar het hostel om te douchen.

Eten & naar bed.

Nadat ik gedoucht heb, zie ik dat het regent en heb ik eigenlijk geen zin meer om naar buiten te gaan. Maar goed, omdat ik toch iets moet eten, ga ik met de Italiaan mee. Ons avondeten bestaat dit keer uit wat tapas. Als we dit op hebben, gaan we meteen terug naar de albergue om uit te rusten.

Het was een mooie dag vandaag. Wat mij betreft is Burgos echt de moeite waard om te bezoeken!

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links