Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 14 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Burgos naar Hornillos del Camino. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 14 Camino Francés in het kort:

  • Start- en eindpunt: Burgos – Hornillos del Camino.
  • Aantal kilometers: ongeveer 22.
  • Albergue: Hornillos Meeting Point in Hornillos del Camino.
  • Aantal blaren: 0.

de Meseta.

DIT GA JE LEZEN:
1. Vroeg wakker.
2. Wat doen die mannen toch?
3. Eerste en enige stop van vandaag.
4. Aankomst Hornillos del Camino.
5. Gezamelijk diner in de albergue.

Vroeg wakker.

Je kunt wel merken dat het weekend is en dat we in een grote stad zijn. Rond 4e word ik namelijk al wakker door het geluid op straat. Ik denk dat er ergens op straat een leuk feestje aan de gang is. Zelf vind ik het iets minder leuk, want nadat ik wakker ben geworden, kan ik niet echt meer slapen. Om half 7 heb ik afgesproken om te ontbijten met de Italiaan. We doen dit in een bar tegenover de albergue. Ik bestel een “café con leche” en neem er een broodje tortilla bij. Voor de zekerheid ga ik nog even naar de wc en dan vertrekken we.

Wat doen die mannen toch?

Na een tijdje zie ik ineens een man met een plastic tasje in een greppel. Ik vraag me af wat hij aan het doen is dus vraag ik het hem. De man zegt dat hij slakken aan het zoeken is en laat mij vol trots zijn zak vol met slakken zien. Even later kom ik weer een man tegen die hetzelfde aan het doen is en daarna nog één. Dit keer niet met een tasje, maar met een emmer. Ik stel de mannen precies dezelfde vraag als die ik eerder aan de andere man heb gesteld, want zij weten toch niet dat ik net al zo’n gesprek heb gehad en zo kan ik lekker Spaans praten.

De slakken die de mannen gevangen hebben.

Eerste en enige stop van vandaag.

De eerste en enige stop van vandaag maken we in Tardajos, op zo’n 12 km van Burgos. Hier eten en drinken we wat op een terrasje en dan gaan we weer verder. Het dorpje is niet zo heel erg bijzonder dus ik maak hier verder geen foto’s. Onderweg kom ik nog wel wat street art tegen en daar maak ik uiteraard wel foto’s van.

Rabé de las Calzadas.

Aankomst Hornillos del Camino.

Net iets voor 12e komen we aan in Hornillos del Camino, onze eindbestemming voor vandaag. Op de deuren van verschillende albergues zien we briefjes met “full/completo” en we zijn blij dat we gereserveerd hebben. Nadat we zijn ingecheckt bij Albergue Meeting Point en ik een wasje heb gedaan, ga ik op ontdekkingtocht in het dorp. Hornillos del Camino is klein dus er is niet veel te beleven. Er zijn wel veel mooie oude deuren en daar ben ik gek op dus ik maak veel foto’s. Het valt me op dat er best wat oude deuren op een rij staan in een soort muurtje en ik vraag me af wat ze daar doen en ga op onderzoek uit.

Hornillos del Camino.

Wanneer er ineens een man uit één van de deuren komt, vraag ik nieuwsgierig wat er achter die deuren zit. Hij vertelt me dat het bodegas zijn, wijnkelders dus. Ik vraag of ik een kijkje mag nemen in zijn bodega en het mag. Zo tof!

Bodega in Hornillos del Camino.

Gezamelijk diner in de albergue.

Om 7 uur hebben we het gezamenlijk diner in de albergue en staat er een grote pan met paella voor ons klaar. Ik klets wat met wat nieuwe mensen en daarna haal ik mijn was van de waslijn en ga ik richting bed. Het was weer een mooie dag.

TIP: Bekijk hier accommodaties in Hornillos del Camino.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links