Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 15 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Hornillos del Camino naar Castrojeriz. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 15 Camino Francés in het kort:

  • Start- en eindpunt: Hornillos del Camino – Castrojeriz.
  • Aantal kilometers: ongeveer 20.
  • Albergue: Albergue Ultreia in Castrojeriz.
  • Aantal blaren: 0.

Lees ook: Overnachten op de Camino: praktische info + tips.

DIT GA JE LEZEN:
1. Ontbijt erin en gaan.
2. Wandelen door de Meseta.
3. Genieten op de Meseta.
4. Tijd voor mezelf.
5. Gezamelijk diner & rondleiding.

Ontbijt erin en gaan.

Eigenlijk wilden we geen ontbijt in de albergue, maar aangezien er verder niet veel is en het eerst volgende dorpje 12 km lopen is, kiezen we er toch voor om te ontbijten in de albergue. We eten wat geroosterde boterhammen met jam en drinken een kopje koffie. Daarna stoppen we wat geld in een potje en gaan we op pad.

Wandelen door de Meseta.

De komende dagen wandelen we door de Meseta: de Spaanse hoogvlakte. Dit is een dunbevolkt gebied van ongeveer 200 km tussen Burgos en Leon met veel wegen en paden. Na ongeveer 12 km wandelen komen we aan in het dorpje Hontanas. Dit keer bestel ik geen koffie, maar een verse jus. Natuurlijk wel weer met tortilla. Als ik dit naar binnen heb gewerkt, wandel ik in mijn eentje even een rondje door het dorp. Zonder backpack, want daar past de Italiaan op. Als ik terug ben bij de bar verbaast hij zich dat mijn rondje zo kort was. Hij begint me al goed te kennen, want normaal kan ik uren rondslenteren, maar ik wil nu gewoon verder. We doen daarom onze rugzakken weer om, pakken onze stokken en stappen verder.

Lees ook: Paklijst Camino Francés: dit zit er in mijn tas!

Genieten op de Meseta.

Waar de Meseta door menig pelgrim gevreesd wordt, geniet ik juist heel erg. Ik vind de rust heerlijk en het is in deze tijd van het jaar nog allemaal mooi groen. Ik kan me best voorstellen dat dit in de zomer heel anders is… Net voor onze eindbestemming van vandaag komen we aan bij kloosterruine San Anton. Ik maak hier wat foto’s en daarna gaan we verder: op naar de albergue.

Kloosterruine San Anton.

Tijd voor mezelf.

Eenmaal aangekomen bij Albergue Ultreia checken we in en ga ik even alleen een rondje lopen. Ik koop een appel, een zakje snoep en een radler en ga ergens op een bankje zitten en val in slaap. Hoewel het goed klikt met de Italiaan, merk ik dat ik meer tijd voor mezelf nodig heb. Ik wil me soms gewoon afsluiten en het lijkt alsof heeft hij daar moeite mee heeft. We hebben daarom dan ook besloten om vanaf morgen ieder ons eigen weg te gaan.

Gezamenlijk diner & rondleiding.

Om 7 uur heb ik me opgegeven voor het gezamenlijk diner. Tijdens het eten leer ik weer wat andere mensen kennen en dat is leuk. Als iedereen klaar is met eten, krijgen we van de eigenaar een rondleiding door de bodega die zich onder de albergue bevindt. Echt super tof! Daarna is het tijd om mijn tanden te poetsen en lekker naar bed te gaan.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links