Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 19 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Sahagún naar Reliegos. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 19 Camino Francés in het kort:

  • Start en eindpunt: Van Sahagún naar Reliegos.
  • Aantal kilometers: ongeveer 31.
  • Albergue: Albergue Municipal Don Gaiferos in Reliegos.
  • Aantal blaren: 1.

DIT GA JE LEZEN:
1. Vroeg op pad.
2. Koffie & tortilla.
3. Zie ik daar nou een bekende?
4. En weer verder.
5. Aankomst Reliegos.

Vroeg op pad.

Wanneer ik om half 5 al wakker word, probeer ik om nog even verder te slapen, maar het lukt niet. Na een half uurtje ga ik er dan maar uit om me klaar te maken. Net voordat ik het centrum van Sahagún uitloop, kom ik een Amerikaan tegen. Ik heb hem de eerste dag in Roncesvalles leren kennen. Af en toe komen we elkaar tegen en maken we een klein praatje, maar dit keer lopen we ook een tijdje samen.

De Amerikaan.

Tijd voor koffie & tortilla.

Tijdens het wandelen hebben we het over van alles en nog wat en leren we elkaar wat beter kennen. Na ongeveer 10 km komen we samen in het eerste dorpje aan. Hier gaan we een barretje in en bestellen alle twee een café con leche en tortilla. Als dit op is en we naar buiten lopen, zegt de Amerikaan dat hij wat sneller wilt lopen. Ik wil dat niet dus nemen we afscheid.

Zie ik daar nou een bekende?

Na ongeveer 7.5 km alleen te hebben gewandeld, kom ik aan in het dorpje El Burgo Ranero. In de verte denk ik een bekende te zien zitten en als ik dichterbij kom, weet ik het zeker: het is de Italiaan! Ook bij dit barretje bestel ik weer tortilla. Dit keer met een koude cola zero. Als ik dit op heb, drinken we samen nog een koffie en dan ga ik weer verder.

En weer verder..

Mijn plan was in eerste instantie om in Villamarco te stoppen, omdat ik Reliegos net te ver vind. Maar net voor Villamarco kom ik een Duits stel tegen die ik al vaker heb gezien en we raken aan de praat. Omdat het zo gezellig is besluit ik om met hun door te lopen. De Duitse vrouw zegt tegen me dat zij en haar man vinden dat het er bij mij allemaal zo makkelijk en relaxt uitziet. Ik moet eerlijk toegeven dat het nu ook wel heel goed gaat, maar ze moesten eens weten hoe de eerste week was…

Aankomst Reliegos.

Als we met z’n 3e aankomen in Reliegos gaat het Duitse stel opzoek naar hun albergue en ga ik ook opzoek naar een slaapplekje. Ik heb niks geboekt van te voren, maar ook nu blijkt dat niet nodig te zijn. Er is genoeg plek. Voor €8,00 slaap ik in Albergue Municipal Don Gaiferos. Morgen staat er een etappe van 24 km op de planning naar León. Tijd voor weer een klein stedentripje dus. Zin in!

Albergue Municipal Don Gaiferos in Reliegos.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets.
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.