In dit artikel neem ik je mee naar etappe 2 van de Camino Francés. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 2 Camino Francés

  • Start- en eindpunt: Van Roncesvalles naar Larrasoaña.
  • Albergue: San Nicolás in Larrasoaña.
  • Aantal kilometers: ongeveer 28.5.
  • Aantal blaren: 2 opkomende blaren onder mijn teen.

Etappe 2 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
Wachten op het ontbijt.
Start etappe 2.
Een leuk weerzien.
Nieuwe bijnaam.
Zubiri.
Aankomst Larrasoaña.
Gezamenlijk diner.

Wachten op het ontbijt.

Ook vandaag word ik weer wakker voordat mijn wekker af zou gaan. Snel zet ik ‘m uit en pak ik alvast rustig mijn tas in. Zo kan ik na het ontbijt meteen vertrekken. Iets voor 7e sta ik samen met wat andere pelgrims al in het hotel te wachten tot we kunnen ontbijten. We moeten nog even wachten tot we de ontbijtzaal in mogen. Precies om 7 uur opent een mevrouw de deur en mogen we plaatsnemen aan tafel.

Ontbijt in Roncesvalles.

Start etappe 2.

Om 8 uur vertrek ik vanuit Roncesvalles voor etappe 2 van de Camino Francés. Al vrij snel kom ik iemand tegen waar ik mee aan de praat raak. We herkennen elkaar van de avond daarvoor. Toen zaten we aan dezelfde tafel voor het diner. Het is een Fransman met Italiaanse roots die op Malta woont. Hij vertelt me dat hij al een tijdje onderweg is. We stoppen even bij het bekende bord waarop staat Santiago de Compostela 790 en natuurlijk maken we hier een foto.

etappe 2 Camino Francés

Een leuk weerzien

We wandelen weer verder en opeens hoor ik iemand zeggen “Hi, Raïssa“. Ik draai me om en ik zie dat het Ingrid is, de vrouw waar ik gisteren heel de dag mee gelopen heb. We gaan samen op de foto en daarna gaan de Fransman en ik weer verder. Het was fijn haar weer even te zien.

Ingrid, de Canadese vrouw.

Nieuwe bijnaam: “the boss

Vandaag is gelukkig veel minder zwaar dan gisteren. De Fransman waarmee ik loop, kletst de oren van mijn kop. Als we een paar kilometer voor Zubiri bij een foodtruck (Fermín Food truck) aankomen, eten en drinken we wat. Even later schuift er een Engelsman bij ons aan. Ook hij zat gisteren bij ons aan tafel tijdens het diner en we besluiten om met z’n drieën verder te gaan. Al snel word ik door de mannen benoemd tot “the boss”. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind het wel leuk.

etappe 2 Camino Francés

Zubiri.

Als we rond een uur of 1 al in Zubiri aankomen (het eindpunt van etappe 2), kiezen we ervoor om hier alleen wat te drinken en daarna door te gaan naar Larrasoaña. Of was het eigenlijk mijn idee? En gaan de mannen hier in mee en noemen ze mij daarom “the boss”? Goed, ik vraag voor de zekerheid aan de mannen of zij het er echt mee eens zijn, want we hebben niks geboekt en hebben natuurlijk wel een slaapplekje nodig vanavond.

etappe 2 Camino Francés
Zubiri.

Aankomst Larrasoaña.

Rond 3e komen we aan in Larrasoaña. Het eerste hostel waar we naartoe gaan is gesloten, maar de tweede is gelukkig wel open en heeft nog plek voor ons alle 3. “Well done, boss” krijg ik te horen. We slapen vanavond in albergue San Nicolás. Echt een super fijn plekje! Vanaf hier is het nog “maar” 15 km tot Pamplona. Zo kunnen we de stad morgen lekker op ons gemak gaan ontdekken. Want daar hou ik van: nieuwe plekken ontdekken.

Gezamenlijk diner.

Nadat we zijn ingecheckt, ga ik meteen douchen en doe ik weer een (hand)wasje. De zon schijnt dus ik hang mijn kleren buiten op om te drogen. Om half 8 hebben we een gezamenlijk diner. Uiteraard zit ik met de twee mannen aan tafel en later schuift er nog een vrouw uit Amerika aan. We kletsen over van alles en nog wat en genieten van het eten. Rond half 10 stappen we op om onze tanden te poetsen en naar bed te gaan. Ik slaap in een 6 persoonskamer met 5 andere mannen. Dit is voor mij helemaal geen probleem. Ik hoop alleen maar dat er niemand snurkt..

Ik heb zin in morgen! Een kortere wandeldag en de stad Pamplona ontdekken.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links