Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 21 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van León naar Villavante. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 21 Camino Francés in het kort:

  • Start en eindpunt: Van León naar Villavante.
  • Aantal kilometers: ongeveer 29.
  • Albergue: Albergue Santa Lucia in Villavante.
  • Aantal blaren: 1.

Etappe 21 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Iets later wakker dan normaal.
2. Donativo plekje.
3. Tijd voor tortilla.
4. En weer door.
5. Villavante: mijn eindbestemming van vandaag.

Iets later wakker dan normaal.

Vanochtend word ik wat later wakker dan normaal. Dat zal vast komen omdat ik er gisteren ook iets later in lag. Als ik mijn spullen bij elkaar heb gepakt, ga ik naar de keuken van de albergue voor ontbijt. Het ontbijt is hier op basis van “donativo“. Dit betekent dat je wat kunt pakken en daarna geld in een potje doet. Nadat ik dit gedaan heb, verlaat ik rond een uur of 7 de albergue om te beginnen aan etappe 21.

León.

Donativo plekje.

Na een tijdje wandelen zie ik opeens een kraampje. Ook hier ook kun je weer eten en drinken krijgen op basis van “donativo“. Ik bestel een koffie met melk en krijg er een cakeje bij. Ik gooi wat geld in het potje en ik raak met de man aan de praat. Hij vertelt dat hij gepensioneerd is en liever heel de dag hier staat en pelgrims ontmoet dan dat hij op de bank ligt. Ik snap hem wel. Uiteindelijk drink ik nog een verse jus d’orange en daarna ga ik weer verder. Zo leuk zulke plekjes!

Tijd voor tortilla.

Wanneer ik in Valverde de la Virgen aankom, ga ik een barretje in en kies ik toch weer voor koffie en tortilla (€3,20). Helaas is hij hier niet zo heel erg lekker. De aardappel is nog een beetje hard. Maar goed, mijn maag is weer gevuld en ik kan er weer tegenaan. Tijdens het lopen geniet ik weer wat meer van de omgeving dan de afgelopen dagen. Ik loop meer door de natuur en dat vind ik fijn. Sowieso loop ik met een grote glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan gisteren. Maar ik vind het ook wel fijn dat ik nu weer alleen ben.

Koffie & tortilla.

En weer door..

Het volgende dorpje waar ik stop is Chozas de Abajo. Hier bestel ik een chocolade donut en een jus (€3,50). Er komt een Amerikaanse man bij me aan tafel zitten en we raken aan de praat. Of nouja, eigenlijk begint hij te praten en luister ik, maar ik vind het prima. In Villar de Mazarife bestel ik een koude cola zero en een magnum (€4,50). Als ik dit op heb ga ik weer verder. Op naar mijn eindbestemming van vandaag.

Villar de Mazarife.

Villavante: mijn eindbestemming van vandaag.

Rond 4e kom ik pas aan in Albergue Santa Lucia in Villavante. Nadat ik ben ingecheckt, ga ik douchen en gebruik in de wasmachine om mijn kleding te wassen. Vandaag reken ik in de albergue €32,00 af: €12,00 voor een bed, €14,00 voor het diner en €6,00 voor ontbijt.

Albergue Santa Lucia in Villavante.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.