Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 22 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Villavante naar Astorga. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 22 Camino Francés in het kort:

  • Start en eindpunt: Van Villavante naar Astorga.
  • Aantal kilometers: ongeveer 19.
  • Albergue: Albergue de peregrinos Siervas de María in Astorga.
  • Aantal blaren: die op m’n hiel is nog steeds niet weg. Maar heb er geen last van gelukkig.

etappe 22 Camino Francés
Etappe 22 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Lekkerste ontbijt tot nu toe.
2. Leuke ontmoeting.
3. Magisch plekje: Casa de los Dioses.
4. Astorga ontdekken en op tijd naar bed.

Lekkerste ontbijt tot nu toe.

Vanochtend heb ik het meest lekkere ontbijt van heel de Camino op (tot nu toe dan ;)). Wat mij betreft is Albergue Santa Lucia in Villavante echt een aanrader. De eigenaren zijn super lief, het eten is lekker en het is er ook nog eens super schoon. Op het moment dat ik de eigenaresse een compliment geef, geeft ze me spontaan een knuffel.

Ontbijt Albergue Santa Lucia in Villavante.

Leuke ontmoeting.

Met een fijn gevoel én een goed gevulde maag stap ik de deur uit van de albergue en start ik aan mijn etappe 22 van de Camino Francés. De zon komt net op en ik voel me helemaal gelukkig. Na een klein uurtje wandelen kom ik aan bij Puente Orbigo, een lange stenen boogbrug met maar liefst 19 bogen. Erg mooi om te zien. De eerste stop van vandaag maak ik in het dorpje Villares de Órbigo. Ik ga een barretje in en bestel een “café con leche” en een “zumo de naranja”. Geen eten, want ik zit nog goed vol van het ontbijt. Al snel kom ik weer in een ander dorpje aan. Hier raak ik aan de praat met een Nederlandse vrouw en we lopen samen verder.

Puente de Órbigo.

Magisch plekje: Casa de los Dioses.

Uit het niets verschijnt er ineens een geweldig plekje: la Casa de los Dioses. Op dit plekje kun je wat eten en drinken op basis van “donativo“. Er ligt echt van alles. Verschillende soorten fruit, ei, noten, kaas, olijven, koffie, thee en je kunt zelfs je eigen jus persen. Zo ontzettend leuk! Nadat we wat gegeten hebben, leggen we wat geld neer en gaan we verder.

Aankomst Astorga & afscheid van de Nederlandse vrouw.

Op het moment dat we Astorga binnen wandelen, besluit ik om in de eerste albergue te vragen of ze een slaapplekje voor mij hebben. De Nederlandse vrouw heeft een andere albergue geboekt dus nemen we afscheid. Maar we zijn er van overtuigd dat we elkaar vast nog wel een keertje zullen zien. Nadat ik ingecheckt ben, ga ik op zoek naar wat te eten, want ondertussen heb ik wel trek gekregen. Ik bestel een hamburger met patat en dat gaat er na zo’n wandeling best goed in.

Albergue de peregrinos Siervas de María.

Astorga ontdekken & op tijd naar bed.

Na het eten is het tijd om de stad te ontdekken. Allereerst bezoek ik de kathedraal van Astorga en daarna het paleis van Gaudi. Ik wandel verder nog wat door de stad en ga daarna naar de supermarkt om wat eten en drinken te kopen. Ik ben redelijk vroeg alweer in de albergue en eet hier mijn eten op en rust wat uit. De etappe van morgen wordt weer klimmen. Astorga ligt op 870 meter hoogte en de plek waar ik naartoe ga op zo’n 1.430 meter.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.