Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 24 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Foncebadón naar Molinaseca. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 24 Camino Francés in het kort:

  • Start en eindpunt: Van Foncebadón naar Molinaseca.
  • Aantal kilometers: ongeveer 20.
  • Albergue: Albergue de Peregrinos in Molinaseca.
  • Aantal blaren: Nog steeds 1.

Etappe 24 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Het is koud & mistig.
2. Cruz de Ferro.
3. Leuk weerzien.
4. Weer alleen verder.
5. Aankomst Molinaseca.
6. Molinaseca ontdekken.

Rond 5 uur word ik wakker. Ik blijf nog even liggen, want de albergue serveert om 7 uur pas ontbijt. Als ik rond 7e naar beneden loop, zie ik dat het mistig is. De weersapp op mijn telefoon geeft aan dat het 2 graden is. Oei, dat is koud. Het ontbijt bestaat uit verse jus, toast en koffie. Als ik dit op heb, pak ik mijn spullen en ga ik op pad.

Mistig.

Cruz de Ferro.

Na een half uurtje wandelen kom ik bij Cruz de Ferro aan. Dit is de plek waar iedereen een steentje neerlegt. Ik doe dat niet en ga alleen even op de foto. Ik heb tijdens de Camino wel een steentje van de grond gepakt, maar het voelt nu gewoon niet goed om hem hier neer te leggen. Misschien doe ik dat ergens anders wel of gaat hij mee naar huis ofzo. Het is trouwens echt behoorlijk koud. Mijn lichaam is opzich wel oke, maar mijn handen doen gewoon pijn van de kou.

Als ik bij een mooi punt kom en geniet van het uitzicht, kom ik twee Duitsers (uit de familie 😉) tegen. Ze maken wat foto’s van me en daarna lopen we samen verder. In de verte horen we muziek. Als we dichterbij komen, zien we dat de muziek uit een foodtruck komt. We stoppen hier even en één van de mannen trakteert ons op koffie en cake. We nemen plaats bij het vuur zodat we een beetje op kunnen warmen. Na een paar minuten staan we weer op en gaan we door. De mannen stappen op een aardig tempo door. Ik blijf ze even volgen, maar omdat ik ook foto’s wil maken en wat bewuster wil genieten, verlies ik de mannen uit het oog.

Vervolgens kom ik de mannen in El Acebo de San Martin weer tegen. Ze zitten gezellig op een terrasje wat te eten en te drinken. Ik ga de bar in, bestel ook wat en ga bij ze zitten. Als de mannen hun eten op hebben vertrekken ze weer en blijf ik alleen over. Het volgende dorpje waar ik doorheen loop, is Riego de Ambrós. Ik vind het echt een super mooi dorpje en maak heel veel foto’s.

Aankomst Molinaseca.

Rond kwart voor 2 kom ik vervolgens aan in Molinaseca, mijn eindbestemming voor vandaag. Ik loop via de brug de stad in en zie de mannen weer op een terrasje zitten. Ik ga bij ze zitten en bestel een salade en een clara. Omdat de mannen hebben gereserveerd in Ponferrada voor vanavond moeten zij na het eten weer verder. Ik niet, want ik blijf dus hier. Molinaseca blijkt 1 van de mooiste dorpjes van Spanje te zijn en die ga ik straks lekker ontdekken.

Molinaseca.

Molinaseca ontdekken.

Wanneer ik mijn eten op heb, ga ik naar het vvv kantoor. Hier krijg ik een plattegrond mee met daarop de belangrijkste bezienswaardigheden van Molinaseca. Ik loop een rondje door het dorpje en maak veel foto’s. Daarna ga ik een supermarktje in om wat eten te kopen voor vanavond. Eenmaal terug in de albergue eet ik wat en daarna ga ik op bed liggen. Ik ben benieuwd naar morgen.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.