Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 25 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Molinaseca naar Pieros. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 25 Camino Francés in het kort:

  • Start en eindpunt: Van Molinaseca naar Pieros.
  • Aantal kilometers: ongeveer 27.
  • Albergue: Albergue El Serbal y La Luna in Pieros.
  • Aantal blaren: Nog steeds 1.

DIT GA JE LEZEN:
1. Vroeg wakker.
2. Plastic handschoentjes.
3. Ponferrada.
4. En weer door..
5. Pieros, mijn eindbestemming van vandaag.

Vanochtend word ik weer vroeg wakker. Ik pak rustig mijn spullen in en eet de 2 cakejes, 2 yoghurtjes en de banaan op die ik gisteren in het supermarktje heb gekocht. Daarna ga ik er vandoor en begint etappe 25 van de Camino Francés. Al vrij snel kom ik een Koreaanse vrouw tegen. Ik zie haar wel vaker en dan maken we even een praatje. We gaan vandaag toevallig alletwee naar Pieros dus we zullen elkaar daar vast wel weer zien. We hebben het nog even over het weer en over hoe koud het is. Daarna loop ik door, want mijn tempo is iets sneller.

Opeens hoor ik iemand roepen. Ik draai me om en ik zie dat het de Koreaanse vrouw is. Ze rent naar me toe en haalt twee van die plastic handschoentjes uit haar tas en geeft die aan me. Eerst denk ik: wat moet ik hiermee? Maar uit beleefdheid doe ik ze toch maar aan. En het blijkt te helpen. Ik krijg er gewoon een beetje klamme handen van. Als even later de zon achter mij opkomt, moet ik daar natuurlijk even een foto van maken. Al fluitend en zingend ga ik vervolgens weer verder.

Opkomende zon.

Net iets voor Ponferrada moet ik plassen dus ga ik een barretje in. Ik bestel een koffie zodat ik ook een beetje op kan warmen en ga naar de wc. Daarna is het tijd om door te gaan. Eenmaal in Ponferrada blijkt het kasteel nog gesloten. Hij gaat om 10 uur open en op het moment dat ik er ben, is het pas kwart voor 9 dus besluit ik om door te lopen. Wel nadat ik eerst wat foto’s heb gemaakt natuurlijk. Verder zie ik niet veel van Ponferrada.

Ponferrada.

In het dorpje Columbrianos ga ik een barretje in en bestel ik tortilla en koffie. Ik krijg er nog een stuk cake bij dus voorlopig kan ik even vooruit. Daarna kom ik nog door 2 dorpjes, maar heel bijzonder vind ik ze niet. Ik maak vandaag ook veel minder foto’s dan gisteren. Opeens zie ik een paaltje met 198,5 km. Wauw, onder de 200km. nog maar. Het gaat nu echt snel.

Tortilla & koffie in Columbrianos.

Rond een uur of 2 kom ik aan op mijn eindpunt van vandaag: Albergue El Serbal y La Luna in Pieros. Nadat ik ingecheckt ben, maak ik een rondje door het dorp. Het is een heel klein dorpje dus ik ben zo klaar. Ik besluit om maar naar de bar te gaan om wat te eten en te drinken.

Wanneer ik weer terug kom in de albergue doe ik een wasje en ga ik op bed liggen om uit te rusten. Om half 8 hebben we het gezamenlijk diner dat uit een voor hoofd en nagerecht bestaat. Uiteraard zit er ook weer brood, water en wijn bij. En wie zat er bij mij aan de tafel? De Koreaanse vrouw!

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.