Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 26 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Pieros naar La Herrerías. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

  • Start en eindpunt: Van Pieros naar Las Herrerías.
  • Aantal kilometers: ongeveer 25.
  • Albergue: Albergue Miriam in Las Herrerías.
  • Aantal blaren: Nog steeds 1.

Etappe 26 Camino Francés.
Etappe 26 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Vroeg wakker, maar ik blijf nog even liggen.
2. Het eerste stuk is mooi, daarna niet zo bijzonder.
3. Eindelijk koffie.
4. Geen plek in de gereserveerde albergue.
5. Gelukkig, ergens anders is wél plek.

Net als bijna iedere dag op de Camino word ik rond half 5 al wakker. Gelukkig val ik daarna nog even in slaap. Rond 6e pak ik mijn spullen en ga ik ontbijten. Om 7 uur verlaat ik vervolgens de albergue en begin ik aan etappe 26 van de Camino Francés.

Het eerste stuk van vandaag gaat door wijngaarden. Met de zonsopkomst erbij is dit een extra mooi gezicht. Ook vandaag is het weer fris, maar ik heb gelukkig geen ijskoude handen meer net als gisteren en eergisteren. Na ongeveer 6 kilometer wandelen, kom ik aan in Villafranca del Bierzo. Het is half 9 en alles lijkt nog gesloten. Ik maak hier dan ook geen stop en besluit om door te lopen. Als ik het dorpje uit wandel, kom ik op een soort autoweg. Er ligt een pad naast voor wandelaars dus ik ga daar uiteraard netjes lopen. Ik vind dit stuk niet heel bijzonder, maar goed. Het is wat het is.

Het volgende dorpje waar ik doorheen wandel is Pereje. Ik heb wel zin in een bakkie, maar het ziet er verlaten uit in het dorp. De bar is gesloten en de albergue ook. Helaas geen koffie dus… Als ik na 5 kilometer wandelen in Trabadelo aankom, sla ik het eerste barretje over, want ik vind het hier veel te druk. Ik de hoop nog een bar te vinden, loop ik verder en ik heb geluk. Ik bestel een koffie met melk, tortilla en een zakje chips voor onderweg. De volgende stop die ik maak, is in Ambasmestas. Hier drink ik een cola zero en rust ik even uit.

Koffie & tortilla in Trabadelo.

Rond half 2 kom ik aan in Las Herrerías, mijn eindpunt van vandaag. Ik loop naar de albergue/hotel waar ik gisteren telefonisch een reservering heb gemaakt, maar mijn naam blijkt niet op de lijst te staan. Ik laat de medewerker het telefoonnummer zien dat ik gisteren gebeld heb en ze geeft toe dat dat inderdaad hun telefoonnummer is. Toch blijft ze erbij dat ik geen reservering heb en dat ik het maar ergens anders moet proberen. Lichtelijk geïrriteerd loop ik weg en ga ik op zoek naar een ander plekje.

Etappe 26 Camino Francés: Las Herrerías.
Las Herrerías.

Gekukkig is er in Albergue Miriam wel een bed vrij voor mij. Nadat ik ben ingecheckt, ga ik op zoek naar eten. In de albergue waar ik eigenlijk gereserveerd dacht te hebben, zit ook een restaurant maar het voelt niet goed om daar naartoe te gaan. Gelukkig zit er een deur verder nog een tentje en daar ga ik voor het pelgrimsmenu. Als voorgerecht kies ik voor linzensoep als hoofdgerecht voor arroz a la Cubana en als toetje voor cheesecake.

Etappe 26 Camino Francés: Albergue Miriam in Las Herrerías.
Albergue Miriam in las Herrerías.

Morgen wordt weer lekker klimmen en dalen. Ik begreep uit ” de familieapp” dat het modderig en zwaar is. Ik ben benieuwd!

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook: