Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 27 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Las Herrerías naar Fonfría. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

  • Start en eindpunt: Las Herrerías naar Fonfría.
  • Aantal kilometers: ongeveer 20.
  • Albergue: Albergue A Reboleira in Fonfría.
  • Aantal blaren: 0.

Etappe 27 Camino Francés.
Etappe 27 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Op zoek naar ontbijt.
2. Nieuwe regio: Galicië.
3. En weer door..
4. Fonfría, mijn eindpunt van vandaag.

De albergue waar ik verblijf biedt helaas geen ontbijt aan. Uiteraard was ik hier op voorbereid dus heb ik wat in mijn tas zitten voor als de bar in het eerstvolgende dorpje gesloten is. Het eerste gedeelte van las Herrerías naar la Faba is steil en modderig. Wanneer ik in la Faba aankom, is de bar helaas nog gesloten dus loop ik verder. In Laguna heb ik meer geluk. Hier is wel een barretje open. Ik ga naar binnen en bestel toast, koffie met melk en een verse jus. Als ik dit op heb staat er weer een klim te wachten.

Na ongeveer 7 kilometer wandelen, kom ik aan in een nieuwe Spaanse regio: Galicië. Het eerste Galisische dorpje waar ik vervolgens doorheen wandel is O Cebreiro. Ik blijf hier best een tijdje hangen, want ik vind het er prachtig. Ook ga ik hier op zoek naar een nieuw pelgrimspaspoort. Mijn huidige begint namelijk al aardig vol te raken en volgens mij ga ik het tot aan Santiago niet redden met één paspoort.

Etappe 27 Camino Francés: Galicië.
Jeej, eindelijk in Galicië.

Nadat ik O Cebreiro achter me heb gelaten, wandel ik door Liñares, Hospital da Condesa en Padornelo, maar ik stop hier niet. Onderweg kom ik een Spaanse man tegen waarmee ik een praatje maak. Als we uitgekletst zijn gaan we alle twee weer alleen verder. De klim naar Alto do Poio is weer pittig. Als ik boven aankom bij Albergue El Puerto ga ik naar binnen en bestel ik een cola zero en tortilla. Als ik dit op heb ga ik weer verder.

Rond half 3 kom ik aan in het dorpje Fonfría, mijn eindpunt voor vandaag. Ik verblijf in Albergue A Reboleira. Hier ontmoet ik twee mannen waarmee ik samen een wasje doe en een drankje drink. Om 7 uur is gezamenlijk diner. Het eten is super goed en er is meer dan genoeg. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken van het dorp en de albergue..

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

PLAN HIER JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets.
Bekijk hier de leukste albergues.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.