Leestijd: 4 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 29 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Samos naar Ferreiros. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

  • Start- en eindpunt: Van Samos naar Ferreiros.
  • Aantal kilometers: ongeveer 24.
  • Albergue: Albergue Casa Cruceiro in Ferreiros.
  • Aantal blaren: 0.

Etappe 29 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Op zoek naar ontbijt.
2. Mijn eerste stop maak ik in Sarria.
3. Leuke ontmoeting.
4. Aankomst in Ferreiros.

Rond een uur of 7 stap ik een cafeetje in Samos binnen voor ontbijt. Ik ga voor koffie met melk en bizcocho. Als ik dit op heb, begint mijn 29e dag op de Camino. De wegen zijn weer erg mooi, langs me loopt een rivier en het is lekker groen allemaal. Ik wandel door verschillende kleine dorpjes. Ze zijn mooi hoor begrijp me niet verkeerd, maar ze zijn niet zoals gisteren.

Ontbijt in Samos.

Mijn eerste stop van vandaag maak ik na 12 kilometer in Sarria. Hier ga ik een cafeetje in en bestel ik een cola zero en een tortilla. Het stuk tortilla is aardig groot dus voorlopig kan ik wel even vooruit. In Sarria ga ik op zoek naar de kerk en haal ik een stempel. Vanaf nu moet ik er op letten dat ik twee stempels per dag heb en niet maar één zoals ik eerder altijd deed. Om een certificaat aan te kunnen vragen moet je namelijk de laatste 100 kilometer hebben gewandeld en zijn er 2 stempels per dag vereist. Vanaf Sarria is het nog ongeveer 114 kilometer tot aan Santiago dus dit is een populair startpunt.

Kerk in Sarria.

Als ik de kerk uitloop en verder wil gaan, kom ik een bekende tegen (de Amerikaan). We geven elkaar een knuffel en daarna ga ik verder. Hij blijft in Sarria en ik heb nog zo’n 12 kilometer te gaan. Net voordat ik de stad uitloop, kom ik weer een bekende tegen van de eerste week toen ik zo aan het janken was en pijn had in mijn teen. Deze man komt uit Costa Rica, maar woont in de Verenigde Staten. We zijn alle twee blij elkaar weer te zien en wandelen een stukje samen. Als we in Barbadelo aankomen, gaat hij op zoek naar zijn albergue en hou ik een korte drinkpauze. Als ik mijn cola op heb, ga ik weer verder. Ik kom weer langs verschillende kleine dorpjes en het uizicht is prachtig. Hier en daar zie ik wat koeien en schapen en ik zie weer een hagedis.

Rond een uur of 3 kom ik aan in Ferreiros. Ik check in in de albergue en ga daarna meteen eten. Op de kaart zie ik pimientos de padrón. Daar ben ik gek op dus bestel ik ze. Ik bestel er ook chorizo en brood bij en dat blijkt voor mijn lunch genoeg te zijn. Na de lunch ga ik douchen en op bed liggen. Ik val even in slaap en als ik wakker word, ga ik weer eten. Omdat de pimientos en chorizo vanmiddag zo goed zijn bevallen, bestel ik ze ’s avonds weer, dit keer met patat erbij. Als ik klaar ben met eten, loop ik richting mijn kamer. Ik poets alvast mijn tanden en ga op liggen om uit te rusten en daarna val ik in slaap.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.