In dit artikel neem ik je mee naar etappe 3 op de Camino Francés. Deze dag liep ik van Larrasoaña naar Zariquiegui. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 3 Camino Francés

  • Start- en eindpunt: Van Larrasoaña naar Zariquiegui.
  • Aantal kilometers: ongeveer 29.
  • Albergue: Albergue Andrés in Zariquiegui .
  • Aantal blaren: 3 (1 nieuwe dus).

Etappe 3 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
Plannen maken aan de ontbijttafel.
Pamplona ontdekken.
Door naar Zariquiegui.
Aankomst Zariquiegui.
Een beetje chagrijnig.

Plannen maken aan de ontbijttafel.

Om 7 uur zit ik samen met de mannen aan de ontbijttafel. We eten wat en maken plannen voor vandaag. Rond een uur of half 8 trekken we de deur van de albergue achter ons dicht en beginnen we aan de derde etappe. De route naar Pamplona is leuk en goed te doen. Tijdens het wandelen hebben we het erover om na ons bezoek aan de stad misschien nog een stukje verder te lopen. Op dat moment leek dat een goed idee, maar nu weet ik wel beter..

De mannen en ik.

Pamplona ontdekken.

Iets na 11e komen we al in Pamplona aan. Het eerste wat we doen is de kathedraal bezichtigen en een stempel halen voor in ons pelgrimspaspoort. Daarna is het tijd om wat te eten. We ploffen neer op een terrasje en bestellen een koud drankje en wat pinchos.

Door naar Zariquiegui.

Als onze buiken gevuld zijn en ik wat foto’s heb kunnen maken, willen de mannen verder. Het is pas 1 uur dus ik besluit om met ze mee te gaan. Al vrij snel voel ik aan mijn lichaam dat dit niet de juiste keuze is, maar terug gaan is ook geen optie meer dus ik ga door. De kilometers tot Zariquiegui zijn een hel. We moeten weer klimmen, het is warm en ik heb gewoon geen zin meer. Uit frustratie prik ik mijn stokken steeds harder de grond in.

Onderweg naar Zariquiegui.

Aankomst Zariquiegui.

Als we eindelijk aankomen in Albergue Andrés in Zariquiegui ben ik helemaal kapot. Ik gooi mijn packback neer in de kamer en ga meteen douchen. Ik wil eigenlijk nog een wasje doen, maar als ik in de rij sta om te wachten tot ik aan de beurt ben, denk ik laat maar zitten. Dat komt morgen wel..

TIP: Bekijk hier alle accommodaties in Zariquiegui.

Albergue Andrés in Zariquiegui.

Een beetje chagrijnig..

Gisteren had ik trouwens 2 blaren en daar is er nu 1 bij gekomen. Het liefst heb ik het er niet over, maar ik wil alles eerlijk delen dus ook mijn pijntjes en de mindere momenten. Naast die stomme blaren en stijfheid ben ik eerlijk gezegd ook een beetje chagrijnig. ’s Avonds besluit ik daarom zonder iets tegen de mannen te zeggen alvast te gaan eten. Ik heb even geen zin om tegen ze te praten en wil alleen zijn. Nadat ik gegeten heb, gaat het al een stuk beter. Ik denk dat ik vandaag gewoon te veel kilometers heb gemaakt en te weinig heb gegeten en gedronken. Morgen wil ik het anders doen. Misschien is het wel tijd om afscheid van de mannen te nemen?

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets
Bekijk hier de leukste albergues
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links