Leestijd: 3 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 31 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Ventas de Narón naar Melide. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 31 Camino Francés in het kort:

  • Start- en eindpunt: Van Ventas de Narón naar Melide.
  • Aantal kilometers: ongeveer 27.
  • Albergue: Albergue Alfonso II in Melide.
  • Aantal blaren: 0.

Etappe 31 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
1. Leuk weerzien bij het ontbijt.
2. Ik ga vrolijk op pad.
3. En wie kom ik daar ineens tegen?
4. Gezellig samen eten.

Vanochtend zit ik rond 7 uur aan het ontbijt in de bar van de albergue. Opeens zie ik een vrouw binnenkomen die ik herken van de eerste dagen. Haar naam ben ik vergeten en zomaar “Hé” roepen vind ik ook weer zo wat dus ik hoop dat ze zich omdraait en mij ook ziet. En ja hoor, ze draait zich om, ziet me en komt bij me aan tafel zitten. We gaan vandaag alle twee naar Melide toe. Ze vertelt dat Ingrid (van dag 1) daar ook naartoe gaat en dat zij af hebben gesproken om samen te eten. Ze vraagt of ik ook mee uiteten wil. Natuurlijk wil ik dat. We wisselen nummers uit en dan gaat ze ervandoor.

Als ik mijn ontbijt op heb, ga ik ook op pad. De zon komt net op, de vogeltjes fluiten en ik heb zin in vanavond. Ik wandel door wat kleine dorpjes en moet ineens naar de wc. In Portos is er gelukkig en barretje open dus ga ik naar binnen en bestel ik een koffie en ga ik uiteraard naar de wc, want daar kwam ik tenslotte voor. Soms vind ik het moeilijk om een wc te vinden en met m’n billen bloot vind ik ook weer zo wat. Maar goed… Wanneer ik aankomen in Palas de Rei ga ik een barretje in om wat te eten. Net als altijd bestel ik weer tortilla en koffie met melk. Het stuk tortilla is echt super groot dus voorlopig kan ik er weer even tegenaan. Ik loop nog even de kerk in om een stempel te halen en daarna ga ik weer verder.

Mooie zonsopkomst.

Ik weet niet meer precies waar het was, maar ineens kom ik Ingrid tegen. We geven elkaar een knuffel en we lopen samen verder. Ingrid vertelt me dat ze vandaag is gestart in Portomarín. Dat betekent dus dat ze bijna 40 kilometer zal lopen vandaag. Echt super knap van haar. Ik moet er zelf niet aan denken. Rond kwart over 2 komen we samen in Melide aan en zeggen we elkaar voor even gedag. Zij gaat op zoek naar haar albergue en ik naar de mijne.

Om 6 uur zien we elkaar weer in ‘Pulperia A Garnacha‘. De Amerikaanse vrouw heeft naast ons nog 2 mensen uitgenodigd dus uiteindelijk zijn we met z’n 5e. Super gezellig! Na het eten gaan we nog ergens een ijsje halen en dan gaan we allemaal naar ons eigen hostel. “Tot in Santiago”, zeggen we tegen elkaar.

Nog even ter info: de reden dat ik bijna iedereen bij nationaliteit benoem, is omdat dit makkelijker onthouden is voor mij. Veel namen ben ik al vergeten, maar waar ze vandaan komen weet ik vaak nog wel.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.