Leestijd: 5 minuten.

In dit artikel neem ik je mee naar etappe 33 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Salceda naar Monte do Gozo. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 33 Camino Francés in het kort:

  • Start- en eindpunt: Van Salceda naar Monte do Gozo.
  • Aantal kilometers: ongeveer 22.
  • Albergue: Albergue Monte Do Gozo in Monte do Gozo.
  • Aantal blaren: 0.

DIT GA JE LEZEN:
1. “Doe het licht maar aan.”
2. Weer samen op pad.
3. Het is erg gezellig samen.
4. Wat een feest.
5. Tijd om afscheid te nemen.
6. Aankomst Monte do Gozo.

Vanochtend word ik rond half 6 wakker. Ik probeer heel stilletjes naar de badkamer te gaan, maar wanneer ik terugkom, zegt de Duitser ineens: “Doe het licht maar aan. Ik ben wakker.” Oeps, ik hoop niet dat dat door mij komt. Gisteren vertelde hij dat hij altijd rustig aan doet en redelijk laat vertrekt. Ik ben precies het tegenovergestelde. Het is niet zo dat ik mijn wekker zet ofzo, maar ik word gewoon automatisch vroeg wakker en dan wil ik graag vertrekken.

Terwijl ik mijn spullen bij elkaar pak, kletsen we nog wat en als ik alles netjes in mijn tas heb gedaan, loop ik richting de bar voor ontbijt. Net als ik klaar ben met ontbijten, komt de Duitser binnen om ook wat te eten. Op dat moment bedenk ik me ineens dat ik best op hem kan wachten. Het is pas 8 uur en ik heb toch al een kamer gereserveerd voor vanavond dus ik heb helemaal geen haast. Wanneer ook hij zijn ontbijt op heeft, gaan we gezellig samen op pad.

We wandelen samen door verschillende kleine dorpjes en in O Ceadoiro stoppen we voor een verse jus. Hier kom ik ook de buschauffeur van gisteren weer tegen en zwaaien we naar elkaar. Als we ons sapje op hebben, gaan we weer verder. We wandelen weer door wat kleine dorpjes en onderweg leren we een Koreaanse man kennen. We stoppen met z’n drieën in O Pedrouzo voor een koffie en daarna gaan we weer verder. Al snel nemen we afscheid van de Koreaan, want we willen het liefst gewoon samen lopen en kletsen.

Koffie met de Duitser en de Koreaan.

In de verte horen we ineens muziek en zien we een soort kraampje staan. Het lijkt op een “donativo” plekje, maar dat is het niet. Het is de laatste stop voor een groep fietsers die georganiseerd op pad zijn. We worden uitgenodigd om mee te eten en krijgen beiden een bord vol met eten en een glas tinto de verano. Echt super lief! Op dit punt kom ik ook een bekende tegen: de Argentijn van dag…(ik weet het niet meer 😂), maar van een tijdje terug in ieder geval. We geven elkaar een knuffel en hopen elkaar morgen in Santiago te zien.

Eten op de Camino Francés.

De Duitser en ik lopen weer verder en dan zegt hij ineens dat hij niet helemaal naar Monte do Gozo wil lopen. Hij vindt het wel mooi geweest voor vandaag en wil op zoek naar een slaapplekje. Als we in A Lavacolla aankomen, loop ik met hem mee en gaan we samen op zoek naar een kamer voor hem. Als hij er 1 gevonden heeft nemen we nog een laatste drankje samen en dan ga ik er vandoor. Net voordat ik het dorpje weer uit loop, zie ik de buschauffeur weer en zwaaien we naar elkaar.

Rond kom 4e ik aan bij Albergue Monte do Gozo. Nadat ik in ben gecheckt, loop ik naar de (privé)kamer en ga ik douchen. Ik droog me af met de normale handdoeken die er hangen en geniet ervan. De afgelopen dagen heb ik me alleen maar afgedroogd met van die sneldrogende handdoeken dus dit is echt een cadeautje! Even later loop ik met mijn tasje vuile was naar de wasmachine. Ik gooi m’n kleding erin, zet mijn wekker aan en loop naar de bar voor een drankje. Als de wakker afgaat, loop ik weer terug en doe ik mijn was in de droger en dan doe ik weer precies hetzelfde. Om 7 uur gaat de keuken open en bestel ik kipvingers en patat. Niet echt een hele gezonde maaltijd, maar goed, heel gezond eten deed ik hier toch al niet dus ik vind het prima. Straks lekker slapen en dan morgen nog maar een kleine 5 kilometer tot Santiago!

Albergue Monte do Gozo.
Albergue Monte do Gozo.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets.
Bekijk hier de leukste albergues.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.