In dit artikel neem ik je mee naar etappe 5 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Puente la Reina naar Estella. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 5 Camino Francés in het kort.

  • Start- en eindpunt: Van Puente la Reina naar Estella.
  • Aantal kilometers: ongeveer 21.
  • Albergue: Albergue de Pelegrinos Municipal.
  • Aantal blaren: Ik ben de tel kwijt.

Etappe 5 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
Vroeg wakker & op zoek naar ontbijt.
Start etappe 5.
Meeblèren met de Backstreet Boys.
Aankomst Estella.
Op zoek naar sandalen.

Vroeg wakker & op zoek naar ontbijt.

Rond een uur of 5 word ik wakker door het geluid van andere pelgrims. Ik besluit om er maar meteen uit te gaan, want het wordt warm vandaag en ik heb geen zin om in de hitte te wandelen. Ik neem mijn spullen mee naar beneden en pak daar alles netjes in. Ook doe ik nog wat tape op mijn blaren en dan ben ik klaar om te vertrekken. Omdat het hostel geen ontbijt aanbiedt, ga ik op zoek naar een bakker. Ik heb geluk, want er is er al één open. Ik bestel een koffie met melk, een verse jus en een broodje met tortilla. Het broodje is veel te groot dus de helft laat ik inpakken zodat ik het mee kan nemen.

etappe 5 Camino Francés
Ontbijt in Puente la Reina.

Start etappe 5.

Net voor de brug in Puente la Reina kom ik een Engelse vrouw tegen. Ze kijkt een beetje verloren om zich heen dus ik wijs haar op de schelpen en de pijlen. We raken aan de praat en besluiten om een stukje samen te wandelen. Na een tijdje kiezen we er weer voor om ieder ons eigen weg te gaan.

Zonsopkomst.

Meeblèren met de Backstreet Boys.

Ik besluit voor de eerste keer tijdens de Camino om muziek te luisteren en doe mijn oordopjes in. Ik kijk eerst nog even om me heen of er niemand te dichtbij is en dan zing ik uit volle borst met de Backstreet Boys mee. Heerlijk! Als ik dan toch over alles eerlijk ga zijn, dan ook maar over mijn muzieksmaak 🤪 Ergens langs de weg kom ik een tafeltje tegen met eten en drinken. Hier kun je wat pakken en zelf bepalen hoeveel geld je in het potje stopt. Zo leuk! Af en toe kom ik wat “bekenden” tegen. We kletsen wat, wensen elkaar “Buen Camino” en daarna gaan we weer verder. Dat bevalt me wel.

Aankomst Estella.

Om half 12 kom ik samen met een groepje mannen in Estella aan. Sommige van hen hebben al een hostel geboekt en anderen, waaronder ook ik, moeten nog op zoek. Samen met één van de jongens kies ik voor Albergue de Pelegrinos Municipal. Een bed in deze albergue kost €8,00. Als ik ingecheckt ben, neem ik snel een douche en daarna bekijk ik mijn voeten. Jeej, ik heb er weer nieuwe blaren bij hoor. Als ze hier ook een paspoort voor zouden hebben, moest ik ondertussen al bijna een nieuwe kopen 😂 Ik behandel mijn voeten en ga daarna de stad in.

TIP: Bekijk hier alle albergues in Estella.

Op zoek naar sandalen.

Nadat ik een rondje door de stad heb gelopen, bedenk ik ineens dat ik sandalen wil. Ik ga op zoek naar een winkel die ze verkoopt en uiteindelijk eindig ik met een paar Teva’s. Om eerlijk te zijn, vond ik sandalen altijd verschrikkelijk, maar ze zijn sowieso fijn voor na het wandelen en misschien ga ik ze ook wel tijdens het wandelen uit proberen. ’s Avonds doe ik het rustig aan. Ik haal wat eten in de supermarkt en eet dat in mijn eentje op in de keuken van de albergue. De weersverwachting voor mogen is niet heel erg goed. Als het goed is gaat het regenen. Ik ben benieuwd wat morgen zal brengen..

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets.
Bekijk hier de leukste albergues.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links