In dit artikel neem ik je mee naar etappe 6 van de Camino Francés. Deze dag liep ik van Estella naar Sansol. Omdat ik alles beschrijf vanuit mijn eigen ervaring kan het zo zijn dat de etappe niet helemaal overeenkomt met wat er in de boekjes staat. Soms eindigde ik namelijk op een ander punt, omdat ik wat meer of juist wat minder kilometers wilde maken. Lees je mee?

Etappe 6 Camino Francés in het kort.

  • Start- en eindpunt: Van Estella naar Sansol.
  • Aantal kilometers: ongeveer 25,7 .
  • Albergue: Albergue Palacio de Sansol in Sansol.
  • Aantal blaren: Nog steeds het zelfde.

Etappe 6 Camino Francés.

DIT GA JE LEZEN:
Poncho aan en gaan.
Wijnfontein.
Foodtruck.
Op naar Sansol.
De laatste kilometers zijn zwaar..
Bellen met het thuisfront.
Inchecken.

TIP: Bekijk hier alle accommodaties in Sansol.

Poncho aan en gaan.

Wanneer ik wakker word, zie ik dat de weersverwachting van gisteren klopt: het regent. Ergens vind ik het k*t, maar aan de andere kant denk ik ook: “Ach, het hoort erbij”. Ik loop naar de keuken, eet mijn yoghurt en banaan op en haal een koffie uit de koffiemachine. Daarna is het tijd om mijn schoenen aan te doen en voor de eerste keer mijn poncho aan te trekken. Het lukt me niet helemaal alleen dus vraag ik aan de Catalaanse man die ik eerder heb leren kennen of hij mij wil helpen “si us plau“. Dat doet hij en hij maakt ook nog even een foto. Dan is het tijd om te vertrekken en start mijn etappe 6 van de Camino Francés.

Lees ook: Paklijst Camino Francés: dit zit er in mijn tas!

Wijnfontein.

Al snel kom ik bij Bodega Irache in Ayegui aan. Hier staat een wijnfontein waar je gratis wijn kunt tappen. Een mevrouw voor mij probeert het uit, maar er komt geen wijn uit de tap. Ik kom hier de Catalaanse man weer tegen en hij vertelt dat de fontein pas vanaf 9 uur werkt. Ach, ik vind het niet erg, want het is pas half 8 en ik heb nu toch geen zin in wijn.

Etappe 6 Camino Francés
Wijnfontein Irache.

Ik loop verder en vraag me af hoe het met Ingrid (van dag 1) zou gaan. Ik heb haar nummer verder niet, maar zal haar vast nog wel een keer tegen komen. De Engelsman heeft de afgelopen twee dagen trouwens nog wel geappt om te vragen hoe het gaat. Hij en de Fransman zullen vast wel een stuk verder zijn.

Foodtruck.

Na een tijdje kom ik bij een foodtruck. Hier raak ik aan de praat met een Nederlandse man die als vrijwilliger in een albergue in Sansol werkt. Omdat het lopen best lekker gaat, denk ik erover om niet te stoppen in los Arcos maar verder te gaan naar Sansol. Hij vraagt of hij mijn nummer mag zodat hij mij rond 1 uur kan bellen om door te geven of hij nog een plekje heeft.

Etappe 6 Camino Francés
Foodtruck.

Op naar Sansol.

Ik loop weer verder en raak aan de praat met een Australisch koppel. We lopen samen los Arcos in. Zij beslissen hier wat te gaan eten en ik loop verder. Opeens zie ik Ingrid samen met wat anderen op een terrasje zitten. Ik krijg meteen een glimlach op mijn gezicht en loop naar haar toe. We geven elkaar een knuffel en dan ze zegt dat ze mij een verhaal te vertellen heeft. Ik ga even bij haar aan tafel zitten en luister naar haar verhaal. Daarna beslis ik om op te staan en weer verder te gaan. Ik ben bang dat als ik blijf zitten ik geen zin meer heb om verder te gaan. Ze vraagt me nog of ik genoeg water heb en wel heb gegeten en daarna ga ik.

Etappe 6 Camino Francés: los Arcos
Los Arcos.

De laatste kilometers zijn zwaar..

De laatste kilometers tot aan Sansol zijn voor mij best zwaar. De weg valt opzich mee, maar ik ben er gewoon ineens klaar mee. De zon schijnt weer en het is warm. Dit keer heb ik er trouwens wel zelf voor gekozen om door te lopen en kan ik niemand anders de schuld geven. Net als gisteren beslis ik om weer lekker mee te blèren met de Backstreet Boys. Ineens krijg ik een telefoontje van de man die ik bij de foodtruck heb leren kennen. Gelukkig, hij heeft nog een bed voor me. Ik heb echt geen zin om nog meer te lopen namelijk.

Etappe 6 Camino Francés
Onderweg naar Sansol.

Bellen met het thuisfront.

Ik moet nog twintig minuten wandelen tot ik bij het hostel ben en heb het zwaar. Ik beslis om Mehtap (mijn vriendin) te bellen. We kletsen wat en net voordat ik aankom bij mijn hostel zie ik opeens de Fransman en de Engelsman op een terrasje zitten. Ik loop er naartoe en dan vertellen ze mij dat zij ook in Albergue Palacio de Sansol verblijven. Zo leuk!

Inchecken

Ik loop door naar de albergue en check in. Vervolgens ga ik douchen en doe ik weer een wasje. Daarna ga ik samen met de Engelsman een drankje drinken op het terras. Om 7 uur hebben we met z’n alle diner in de albergue en daarna gaan we naar een barretje om naar live muziek te luisteren. Rond een uur of 9 vind ik het wel mooi geweest en ga ik terug naar het hostel.

Gezamelijk diner in albergue Palacio Sansol.

TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JOUW CAMINO:
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets / treintickets / bustickets.
Bekijk hier de leukste albergues.
Koop een reisgids of boek en ga goed voorbereid op pad.

Meer lezen over de Camino? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links