Marrakech staat bekend om het drukke Djemaa El Fna plein waar je werkelijkwaar je ogen uitkijkt. In de ochtend vind je hier verschillende kraampjes waar je onder andere verse sinaasappelsap kunt kopen, wat later op de dag voegen zich hier henna-artiesten en mannen met aapjes en slangen aan toe en ’s avonds kun je er genieten van typisch Marokkaans streetfood. Verschillende eetkraampjes serveren dan allerlei Marokkaanse lekkernijen tegen een schappelijk prijsje. In dit artikel vertel ik je alles over het eten van street food op het Djemaa El Fna plein!

Streetfood Djemaa El Fna

Als je ’s avonds aankomt op het Djemaa El Fna plein zie je tientallen kraampjes waar de ietwat opdringerige verkopers eten aan het bereiden zijn. Laat je verleiden door de mooie kleuren en de intense geuren en loop een rondje langs alle kraampjes alvorens je er één kiest om te gaan eten. De kraampjes op het plein hebben geen naam, maar zijn voorzien van een nummer. Dit maakt het makkelijk te onthouden naar welk kraamje jij terug wilt om te gaan eten.

Photo by: F. Mira

Verschillende soorten eten

Er zijn verschillende soorten kraampjes te onderscheiden op het plein. Zo vind je er grill-kraampjes waar je onder andere verschillende soorten vlees en groenten kunt laten grillen. Vaak krijg je hier nog brood, olijven en een pikant sausje bij. Let wel op dat je deze dingetjes ook af moet rekenen, maar dit lijkt me logisch ;). Mocht je het echt niet willen, geef dit dan even duidelijk aan, maar eigenlijk is het niet de moeite waard hier moeilijk over te doen, want het is super goedkoop. Verder vind je op het plein ook wat minder bekende dingen zoals schapenkoppen en slakken. Volgens de locals zijn dit echte delicatessen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij hier niet aan gewaagd heb. Ben je klaar met eten? Drink dan nog even een (mierzoete) Marokkaanse muntthee om de avondmaal mee af te sluiten.

Photo by: Antony Stanley

Lees ook: Merzouga: de perfecte uitvalbasis voor de Sahara

Is het veilig om op het Djemaa El Fna plein te eten?

Voordat wij naar Marrakech gingen, hadden wij uiteraard al het één en ander gelezen over het eten op het Djemaa El Fna plein. Ik vind persoonlijk dat het eten van streetfood erbij hoort als je op reis bent, maar vaak krijg je dan de vraag of het wel veilig en hygiënisch is? Mehtap heeft nogal gauw last van haar maag, maar het eten zag er zo lekker uit dat we het niet konden weerstaan om op het plein te eten. Het eten lag allemaal netjes gekoeld en wordt voor je neus klaargemaakt. Wij hebben het eten op het Djemaa El Fna plein dus positief ervaren!

Djemaa El Fna

Lees ook: De watervallen van Ouzoud: de hoogste van Marokko

Wat kost het eten op het Djemaa El Fna plein?

Eten op het Djemaa El Fna plein is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super goedkoop. Als je een rondje op het plein loopt, zul je bij elk kraampje meteen worden aangesproken om daar aan te schuiven en te gaan eten. Mocht je de prijzen eerst nog even willen vergelijken, vraag dan eerst om de kaart. Maar eigenlijk zijn de prijzen bij elk kraampje wel vergelijkbaar.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!