Fietsen in Córdoba is één van de leukste manieren om deze Zuid-Spaanse stad te ontdekken. Tijdens mijn stedentrip Córdoba heb ik dit zelf mogen ervaren met de fietstour van Ontdek Córdoba. In dit artikel deel ik mijn ervaring!

Over Ontdek Córdoba

Het gezicht achter Ontdek Córdoba is Francisco Meijer. Zoon van een Nederlandse vader en een Cordobese moeder. In 2006 besluit het gezin om van Groningen naar Córdoba te verhuizen waar Francisco toerisme gaat studeren. Later in 2017 richt Francisco zijn bedrijf Ontdek Córdoba op. Sindsdien werkt hij als erkende gids en biedt hij dagelijks verschillende tours aan. Denk hierbij aan fiets- en wandeltours, maar ook tapastours, wijnproeverijen en dagexcursies. Tijdens mijn stedentrip Córdoba ben ik één van de gelukkigen die mee mag met de fietstour van Francisco en maak ik binnen 2 uurtjes kennis met de highlights van de stad.

Fietstour ontdek Córdoba

Fietsen in Córdoba langs de highlights van de stad

Wanneer ik op de afgesproken locatie aankom, kunnen we meteen op pad. De andere deelnemers waren ruim optijd, maar ik was inmiddels al gewend aan het Spaanse ritme en kwam precies om 10 uur aan. Goed, we stappen op de fiets en gaan op pad.

Hieronder licht ik enkele highlights van de fietstour toe.

De Romeinse brug

We fietsen richting Puente de Miraflores waar we de Guadalquivir oversteken. Langs de rivieroever fietsen we naar Puente Romano. Dit is de beroemde Romeinse brug die naar de Mezquita leidt. We zetten onze fiets even neer om te genieten van het uitzicht terwijl Francisco ons voorziet van interessante informatie. Uiteraard maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik om een foto te maken.

Fietstour ontdek Córdoba

De wijk San Basilio

Vervolgens fietsen we door naar de wijk San Basilio. Deze wijk staat bekend om de prachtige patio’s. Tijdens de fietstour is het mogelijk om een aantal van de patio’s te bezichtigen. Ondanks dat het nog maar half maart is, staan de bloemen er prachtig bij. Ik kan me haast niet voorstellen hoe mooi het hier zal zijn tijdens ‘Festival de los Patios’, het jaarlijkse patio festival in Córdoba.

De Mezquita

We stappen weer op de fiets en gaan via het Alcázar de los Reyes Christianos richting de Mezquita, de beroemde moskee-kathedraal van Córdoba. De goudkleurige lijnen op de grond bij de Mezquita waren mij al eerder opgevallen, maar ik had geen idee waar die voor dienden. Totdat Francisco ons vertelt dat deze lijnen de pilaren aangegeven die hier ooit stonden. Daar liep een tunnel overheen die de kathedraal verbond met het Alcázar de los Reyes Christianos en later met het bisschoppelijk paleis. Handig zo’n gids 😉 We vervolgen onze weg via o.a. Plaza del Potro en Plaza de la Corredera en komen weer aan bij het startpunt waar we onze fietsen inleveren.

Wil jij Córdoba ook per fiets ontdekken?

Wil je de highlights van Córdoba ontdekken door middel van een fietstour? Dan raad ik je zeker aan om mee te gaan met de Nederlandstalige gids Francisco van Ontdek Córdoba. Boeken doe je hier.

  • Prijs: €25,- per persoon
  • Duur: 2 uur
  • Tijden: Elke dag om 10:00/12:30/20:00

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!